ΔΕΔΔΗΕ: Απαραίτητη η δήλωση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους κατόχους υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων να προχωρήσουν άμεσα στη δήλωσή τους.

Ακούστε το άρθρο

Ο ΔΕΔΔΗΕ με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του, καλεί όλους τους κατόχους υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) που δεν τους έχουν ήδη δηλώσει, να προχωρήσουν άμεσα στη δήλωσή τους.

H δήλωση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/egkatastasi-ypodomon-epanafortisis-ilektrokiniton-oximaton. Εναλλακτικά μέσω της εφαρμογής https://apps.deddie.gr/ElectricMobility/. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι κάτοχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών, στο τηλέφωνο 800 400 4000.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεργασία με ΕΥΔΑΠ στον τομέα του smart metering

Ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να διαχειριστεί την άνοδο του ηλεκτρικού φορτίου

Στη χώρα μας αυξάνεται διαρκώς ο στόλος των Ηλεκτρικών Οχημάτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα και την αντίστοιχη άνοδο του ηλεκτρικού φορτίου. Αυτό καλείται να εξυπηρετήσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, με κομβικό το ρόλο του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

Green Tank: Άνοδος για την αυτοπαραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η καταγραφή όλων των υποδομών φόρτισης Η/Ο (όπως άλλωστε ορίζεται ρητά και στο πλαίσιο του νόμου 4710/2020) προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφανής και αμερόληπτη πρόσβαση όλων των χρηστών Η/Ο στο Δίκτυο, οι υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας για όλους και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το Δίκτυο Διανομής διαθέτει επάρκεια για την υποστήριξη των υποδομών φόρτισης στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου για Η/Ο τόσο του υπάρχοντος Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα για το 2030, όσο και για τον πιο φιλόδοξο στόχο του υπό διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Ηλεκτροκίνησης.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

abb_img