ΔΕΗ Blue: Ο πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW στην Ελλάδα

Στο νέο εμπορικό πάρκο Top Parks Πειραιώς, η ΔΕΗ Blue τοποθέτησε τον πιο γρήγορο ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, με ισχύ 300 kW.

Ταυτόχρονα με τα επίσημα εγκαίνια του εμπορικού πάρκου Top Parks Πειραιώς, η ΔΕΗ Blue παρουσίασε τον πρώτο ταχυφορτιστή 300 kW στη χώρα μας. Το νέο εμπορικό κέντρο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κεντρικές αρτηρίες του οδικού δικτύου της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, επί της λεωφόρου Πειραιώς 86, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Μάλιστα, το εμπορικό κέντρο Top Parks Πειραιώς, πέρασε στην κατοχή της Trade Estates στις αρχές της χρονιάς. Φυσικά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε πλήρης ανακαίνιση και σήμερα είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό.

Μέσα σε μία μεγάλη έκταση, υπάρχουν καταστήματα οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδησης, παιχνιδιών, super market και γρήγορου φαγητού. Ανάλογου επιπέδου είναι και ο αριθμός θέσεων στάθμευσης, οι οποίες αναλογούν σε 400 οχήματα.

ΔΕΗ: Η έκθεση «This Current Between Us» ανοίγει τις πύλες της

Ο πιο γρήγορος φορτιστής 300 kW είναι της ΔΕΗ Blue

Στόχος της Trade Estates είναι να δημιουργεί εμπορικά πάρκα με «πράσινες» προδιαγραφές. Έτσι και στο νέο Top Parks Πειραιώς, η εταιρεία σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Blue, τοποθέτησε φωτοβολταϊκά για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και τον πιο γρήγορο φορτιστή οχημάτων στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο νέος φορτιστής της ΔΕΗ Blue παρέχει μέγιστη ισχύ 300 kW, με αποτέλεσμα να μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα μέσα σε 20 λεπτά. Μέχρι στιγμής οι πιο γρήγοροι ταχυφορτιστές ήταν οι Superchargers της Tesla, οι οποίοι παρείχαν ισχύ έως 250 kW.

Ο ταχυφορτιστής έως 300 kW DC της ΔΕΗ blue, έχει δύο θύρες φόρτισης τύπου CCS2 150 kW DC, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2 οχημάτων. Είναι ευρωπαϊκής κατασκευής και υποστηρίζει ανάγκες ΑΜΕΑ, λόγω του χαμηλότερου ύψους της θέσης της οθόνης πληροφοριών.

Επιπλέον, έχει πρόληψη για σίγαση ώστε να μην προκαλεί θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές (<65db(A)) και προσφέρει σύστημα διαχείρισης καλωδίων (cable management) για ευκολότερη φόρτιση.

Η ΔΕΗ blue δίνει δώρο 20 ηλεκτρικά Citroën Ami blue!

ΔΕΗ Blue: Ο πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW στην Ελλάδα

Τέλος, για να γιορτάσει η ΔΕΗ Blue την τοποθέτηση του πιο γρήγορου ταχυφορτιστή της Ελλάδας, προσφέρει δωρεάν φόρτιση στο κοινό μέχρι και τα Χριστούγεννα. Το πιο σημαντικό γεγονός της ύπαρξης του ταχυφορτιστή των 300 kW, είναι ότι δείχνει το άμεσο μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Φανταστείτε ένα δίκτυο τέτοιων ταχυφορτιστών στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Προφανώς, αυτή θα ήταν μία κίνηση που θα «εξουδετέρωνε» κάθε αμφιβολία πραγματοποίησης ενός μεγάλου ταξιδιού με ηλεκτρικό όχημα. Μάλιστα, η ΔΕΗ Blue έκανε την αρχή, με τον ταχυφορτιστή στο Top Parks Πειραιώς.

Η ΔΕΗ επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

DEI-DEH-Blue-300kW-Top-Parks-CarsElectric-5

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, κ. Κυριάκος Κοφινάς, δήλωσε:

«Η πράσινη ΔΕΗ blue τον 1,5 χρόνο λειτουργίας της επιταχύνει την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης. Όχι μόνο εγκαθιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και διασφαλίζοντας την διεύρυνση του δικτύου της, ώστε να παρέχει αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες τους.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εγκατάσταση των ταχυ-φορτιστών ΔΕΗ blue που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αρτηριών της Ελλάδας, σε κομβικά σημεία. Να διασυνδέσουμε το οδικό μας δίκτυο ώστε η φόρτιση να επιτυγχάνεται, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά».

Προφανώς, το CarsElectric.gr έδωσε το παρών στα εγκαίνια του νέου εμπορικού κέντρου και στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε και εσείς τον πρώτο ταχυφορτιστή 300 kW στην Ελλάδα:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!