Η ΔΕΗ επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό

Η ΔΕΗ βαδίζει με... ταχύτητα στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, αυτοματοποιώντας τη μεταφορά δεδομένων για μεγαλύτερη διευκόλυνση.

Η ΔΕΗ πραγματοποίησε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, ο οποίος είναι σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε το έργο αυτοματοποίησης μεταφοράς δεδομένων, από τα πηγαία συστήματα της εταιρείας στο Cloud. Παράλληλα, αξιοποίησε τις τεχνολογίες της Microsoft, έχοντας την υποστήριξη της WITSIDE.

ΔΕΗ: Τα δεδομένα διαθέσιμα για όλους

Η ΔΕΗ ολοκληρώνοντας το έργο απελευθερώνει εκπληκτικές δυνατότητες για τις επιχειρησιακές διευθύνσεις και τους εργαζόμενους της. Μάλιστα, τους προσφέρει, σε πραγματικό χρόνο, απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλο το εύρος των δεδομένων της εταιρείας.

Επιπλέον, το έργο επιταχύνει την ανάπτυξη λύσεων που συμβάλλουν στην αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας με:

  • Τον εκδημοκρατισμό των δεδομένων
  • Την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας
  • Την ανάπτυξη της καινοτομίας
  • Τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
  • Την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες της πλατφόρμας Qlik Data Integration συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου. Επίσης, πρωτοποριακές τεχνικές συνέβαλλαν στην ταχύτατη υλοποίηση του έργου με το ελάχιστο κόστος.

Hellenic Hydrogen: Motor Oil, ΔΕΗ και πράσινο υδρογόνο

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζαγαλίκης, Group Chief Technology & Information Officer της ΔΕΗ, επεσήμανε:

«Η ΔΕΗ θέτει υψηλούς στόχους και καινοτομεί στην υλοποίηση του ψηφιακού της μετασχηματισμού. Στο ταξίδι αυτό θέλουμε συνεργάτες που αφουγκράζονται τις επιθυμίες μας και υλοποιούν το όραμά μας. 

Στο συγκεκριμένο έργο θέσαμε ένα σχεδόν “αδύνατο” στόχο με χρονικούς και τεχνολογικούς περιορισμούς που ξεπεραστήκαν και απέδειξαν την ικανότητα του οργανισμού να πρωτοστατεί στον χώρο των δεδομένων. Η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική, αναβαθμίζοντας την εμπειρία πελάτη και συμβάλλοντας στην βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του οργανισμού».

Η κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, Sales Director, Enterprise Segment της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε σχετικά:

«Οι τεχνολογίες  προηγμένης ανάλυσης δεδομένων αλλάζουν ραγδαία τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία εταιρεία που να μην αξιολογεί πώς να τις χρησιμοποιήσει με ασφάλεια, ταχύτητα και απλότητα. Προφανώς, στη Microsoft, εστιάζουμε στη διευκόλυνση των πελατών μας στην υιοθέτηση τεχνολογιών προηγμένης ανάλυσης δεδομένων.

Διασφαλίζοντας ότι τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για την λήψη αποφάσεων, χρησιμοποιούν τις βέλτιστα αναλυμένες και απεικονισμένες πληροφορίες. Επιτυγχάνοντας επίσης την αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων για τις λειτουργίες τους ή για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η ΔΕΗ δεσμεύεται να γίνει ένας οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τα δεδομένα (data driven organization), μέσω της συνεργασίας με τη WITSIDE. Και επίσης ιδιαίτερα περήφανοι για την ταχύτητα που τα δεδομένα από το SAP IS/U ήταν διαθέσιμα στο Azure Data Lake.

Ανυπομονώ να δω τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η σημαντική εξέλιξη στην εμπειρία των πελατών της ΔΕΗ, στη βελτιστοποίηση του λειτουργικού μοντέλου του οργανισμού καθώς και στη συνολική ψηφιακή μετάβαση που πραγματοποιεί η εταιρεία».

Εξαγορά της Carge από τη ΔΕΗ!

Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO της WITSIDE, υπογράμμισε:

«Όταν η ΔΕΗ, με την οποία συνεργαζόμαστε χρόνια, μας ζήτησε να ενσωματώσουμε, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα από τα παραγωγικά της συστήματα στο Cloud, αποδεχτήκαμε την πρόκληση και σε λιγότερο από ένα μήνα, παραδώσαμε το πιλοτικό έργο που συμφωνήσαμε.

Το επόμενο βήμα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό. Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού, ενσωματώσαμε τα δεδομένα από το SAP ISU και το SAP ERP στο MS Azure και ξεκινήσαμε τον συγχρονισμό τους σε πραγματικό χρόνο. Το έργο προχώρησε με την ενσωμάτωση νέων πηγών. 

Η ΔΕΗ είναι έτσι η πρώτη εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη που προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης του πλούτου των δεδομένων τους στις επιχειρησιακές της μονάδες». 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!