Δείτε το νέο SKODA ENYAQ COUPÉ iV – Παγκόσμια πρεμιέρα στις 31/1

Όπως και το ENYAQ iV, το ENYAQ COUPÉ iV είναι βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που έχει εξελίξει το Volkswagen Group.

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV SKODA ENYAQ COUPÉ iV, με Cd 0,234 θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, κάτι που θα έχει και άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία του, και θα αποκαλυφθεί στις 31 Ιανουαρίου 2022.

Μάλιστα, η SKODA AUTO έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που αφήνει να διαφανεί η πολύ αεροδυναμική σιλουέτα ενός εντυπωσιακού νέου μοντέλου.

Όπως και το ENYAQ iV, το ENYAQ COUPÉ iV είναι βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που έχει εξελίξει το Volkswagen Group.

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για το κουπέ σχήμα, με τις γραμμές της οροφής να σβήνουν προοδευτικά προς τα κάτω από την κολόνα Β και προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου και συγχωνεύονται στην πέμπτη πόρτα, για να σχηματίσουν τελικά μία κατακόρυφη επιφάνεια που φιλοξενεί τα LED πίσω φωτιστικά σώματα.

Εκτός του κουπέ προφίλ του μοντέλου, το βίντεο αποκαλύπτει και το Crystal Face του SKODA ENYAQ COUPÉ iV, τη χαρακτηριστική φωτεινή γρίλια με τα 131 στοιχεία LED, στη μάσκα του μοντέλου.

Το SKODA ENYAQ iV κατέκτησε το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2021»

Πρόσφατα, το SKODA ENYAQ iV κατέκτησε το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι 2021», ως το καλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της χρονιάς.

Οι αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Bild, τόσο της γερμανικής όσο και των άλλων εκδόσεών του σε όλη την Ευρώπη και της μεγάλης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, επέλεξαν με την ψήφο τους το ENYAQ iV στην τριάδα των φιναλίστ της κατηγορίας των ηλεκτρικών SUV.

Στη συνέχεια, οι τρεις διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν στην πίστα του Lausitzring, 65 χιλιόμετρα βόρεια της Δρέσδης, για μία σειρά απαιτητικών δοκιμών.

Η κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από οδηγούς αγώνων και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, κατέληξε ότι το ENYAQ iV διαθέτει το καλύτερο συνολικό πακέτο στην κατηγορία και είναι αυτό που αξίζει το βαρυσήμαντο έπαθλο.

Thomas Schäfer: Θα ακολουθήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα

Ο Thomas Schäfer, CEO της SKODA AUTO, δήλωσε: «Το ENYAQ iV είναι μόνο η αρχή για την είσοδο της SKODA στην ηλεκτροκίνηση, πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Το βραβείο αυτό δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο!»

abb_img
spot_img