Δοκιμαστική έκδοση του αυτόματου πιλότου της Tesla θα αποτύγχανε σε εξετάσεις οδήγησης

Ακούστε το άρθρο

Μια beta έκδοση (FSD Beta 8.2) της πλήρως αυτόνομης οδήγησης (“Full Self Driving”) του αυτόματου πιλότου της Tesla έχει αρχίσει να κυκλοφορεί σε κάποιους οδηγούς και από ότι φαίνεται έχει αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι να λανσαριστεί στο ευρύ κοινό.

Από ότι είδαμε από το βίντεο του Youtuber ΑΙ Addict το σύστημα Full Self Driving της Tesla χρειάζεται ακόμα αρκετές βελτιώσεις μέχρι να γίνει λειτουργικό.

Είναι ίσως το καλύτερο ολοκληρωμένο βίντεο το οποίο δείχνει πόσο τεχνολογικά περιορισμένη και δυνητικά επικίνδυνη μπορεί να γίνει η beta έκδοση του”Full Self Driving”.

Όπως μπορούμε να δούμε από το βίντεο το ημι-αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάνει αρκετά λάθη στην οδήγηση στο Oakland, παραβιάζει μία ποικιλία νόμων και κάποιες φορές κινδυνεύει να συγκρουστεί με αντικείμενα, άλλα οχήματα, ακόμα και με πεζούς.

Το όχημα στο βίντεο κάνει αρκετούς παράνομους και τρομακτικούς ελιγμούς, συμπεριλαμβανομένων λανθασμένων αλλαγών στη λωρίδα, διάσχιση διασταύρωσης χωρίς να σταματήσει σε αυτή, οδήγηση στη λάθος πλευρά του δρόμου και πολλές παρ’ ολίγον συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα. Μάλιστα, κάποια στιγμή φαίνεται σαν να κατευθύνεται πάνω σε φράχτη. 

Διαβάστε ακόμα: Το ηλεκτρικό SUV της Ford Mustang προσδοκά να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα μοντέλα της Tesla        

Τα λάθη αποδεικνύουν ότι το σύστημα χρειάζεται συνεχή ανθρώπινη επίβλεψη και παρέμβαση και τώρα που η τελευταία έκδοση beta του λογισμικού κυκλοφόρησε, φαίνεται να απαιτείται περισσότερη προσοχή από ποτέ.

O δημιουργός του βίντεο αναφέρει σε αυτό ότι είναι προφανές, ότι η beta έκδοση FSD 8.2 δεν λειτουργεί τόσο καλά σε μεγάλες πόλεις όπως το Oakland.

Παρόλο που σε προάστια και σε αγροτικές περιοχές φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά είναι προφανώς ότι χρειάζεται αρκετά updates για να μπορεί να δουλέψει σε μεγάλες πόλεις.

abb_img