Το Mach-E της Ford φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα μοντέλα της Tesla στις ΗΠΑ

Το εντυπωσιακό μοντέλο Mach-E της Ford έχει εντυπωσιακές επιδόσεις πωλήσεων μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα μοντέλα της Tesla.

H Ford Motor Company δημιούργησε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV το Mustang Mach-E, κερδίζοντας το βραβείο “SUV της χρονιάς”.

Οι παραδόσεις ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου και το Φεβρουάριο είχε 3,739 πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Ford.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτό έχει παρόμοια σχεδίαση και απόδοση με το Tesla Model 3 και Model Y και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μείωση περίπου 10% στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στις ΗΠΑ.

Ford Mustang

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Model 3 και Model Y αποτελούν τον βασικό άξονα των πωλήσεων της εταιρείας, καθώς αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Ήδη ασκείται πίεση στην Tesla και από τη Volkswagen. Μια αυτοκινητοβιομηχανία, που είναι νούμερο δυο στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας.

Αλλά και άλλες εταιρείες όπως η General Motors (GM) προσπαθούν να ανταγωνιστούν την Tesla, προσφέροντας παρόμοια μοντέλα σε χαμηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας το 70% των αγοραστών Mach-E ήταν νέοι, καθιστώντας το αυτοκίνητο πολύ πιο πολύτιμο για την αυτοκινητοβιομηχανία. Πάνω από το 20% των πωλήσεων Mach-E πραγματοποιήθηκαν στην Καλιφόρνια, όπου η Tesla είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Διαβάστε ακόμα: Τesla Model S3: το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως με διαφορά (πίνακας πωλήσεων)

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι η Ford έχει αντιπροσωπείες και κέντρα εξυπηρέτησης σε όλη τη χώρα, ενώ η Tesla έχει αντιπροσωπείες κυρίως σε μεγάλες πόλεις.

Το Mach-E ξεκινά από 43,895 δολάρια για την πιο βασική έκδοση, ενώ το  Model Y έχει αρχική τιμή: 41,990 δολάρια.

Είναι προφανές ότι η Ford μελέτησε τα μοντέλα της Tesla πολύ προσεκτικά και βελτιώθηκε σε πολλές από τις πρωτοποριακές ιδέες του Tesla. Τώρα μας μένει λοιπόν να δούμε αν θα καταφέρει να περάσει σε πωλήσεις και να πείσει τους πιστούς ακόλουθους της  Tesla να την ακολουθήσουν

abb_img
spot_img