Δοκιμαστική λειτουργία ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βρετανία

Ήδη τα πρώτα δείγματα της έρευνας έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από καθηγητές και φοιτητές του Open University.

Στη βρετανική κωμόπολη Marlow, στο Buckinghamshire, ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επαγωγικούς φορτιστές.

Συγκεκριμένα, στο Marlow έχει τοποθετηθεί ένας φορτιστής σε ειδικό χώρο στάθμευσης, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες εννέα τοποθεσίες γύρω από το Buckinghamshire και το Milton Keynes.

⇒ To «momentum» της υποδομής για την ασύρματη φόρτιση των λεωφορείων

H βρετανική εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Char.gy ξεκίνησε αυτή την δοκιμαστική λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει 12 μήνες, με επαγωγικούς φορτιστές που είναι τοποθετημένοι στο οδόστρωμα και μπορούν να φορτίζουν ασύρματα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ήδη τα πρώτα δείγματα της έρευνας έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από καθηγητές και φοιτητές του Open University. Βάσει των σχολίων που θα γίνουν από τους χρήστες, θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στο εγχείρημα.

Παράλληλα, θα μπορούν να λειτουργούν και ως φορτιστές σε θέση πάρκινγκ όπου ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσει καλώδια.

Πως λειτουργεί η ασύρματη φόρτιση της Char.gy

Για το συγκεκριμένο εγχείρημα η Char.gy χρησιμοποιεί δέκα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Renault Zoe της εταιρείας ενοικιάσεων Hiyacar, τα οποία διαθέτει -έναντι μικρού αντιτίμου- σε πολίτες που θα τα χρησιμοποιούν και φέρουν ειδικό κιτ το οποίο μπορεί να φορτίζει την μπαταρία, καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση ή είναι σταθμευμένο.

⇒ Το Michigan στοχεύει να κατασκευάσει τον πρώτο δημόσιο δρόμο με ασύρματη φόρτιση στις ΗΠΑ

Η Char.gy, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε την τεχνολογία pad, η οποία είναι ικανή να φορτίζει ένα αυτοκίνητο καθώς αυτό βρίσκεται σε κίνηση.

Τα μαξιλαράκια-φορτιστές που προσφέρουν ασύρματη φόρτιση

Σύμφωνα με την Char.gy, η τεχνολογία, η οποία λειτουργεί μέσω μιας ηλεκτρικής επαγωγικής βάσης φόρτισης που είναι εγκατεστημένη στο έδαφος, έχει δοκιμαστεί και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Τα μαξιλαράκια-φορτιστές έχουν αναπτυχθεί από το Πανεπιστήμιο του Warwick και από την εξειδικευμένη εταιρεία στην ασύρματη φόρτιση IPT Technology, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία με αυτήν που σήμερα χρησιμοποιείται για να φορτίζονται ορισμένα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Το εγχείρημα ουσιαστικά θα δώσει λύση σε όλους όσοι θέλουν να έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν έχουν μέρος για να το φορτίζουν ή αυτούς που, ενώ το κυκλοφορούν, θέλουν να έχουν την ασφάλεια μιας φορτισμένης μπαταρίας.

Επίσης, η επιλογή περιλαμβάνει και φόρτιση σε θέσεις πάρκινγκ. Δεν υπάρχουν καλώδια φόρτισης και αυτό σημαίνει ότι δυνητικά δεν είναι επικίνδυνο για άλλους χρήστες του δρόμου ή του πεζοδρομίου.

Ήδη τα πρώτα δείγματα της έρευνας έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από καθηγητές και φοιτητές του Open University. Βάσει των σχολίων που θα γίνουν από τους χρήστες, θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στο εγχείρημα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!