Το Michigan στοχεύει να κατασκευάσει τον πρώτο δημόσιο δρόμο με ασύρματη φόρτιση στις ΗΠΑ

Το Michigan σχεδιάζει να κατασκευάσει τον πρώτο δημόσιο δρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα κατά την οδήγηση.

Ωστόσο, και η Indiana έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση των πρώτων φάσεων ενός αντίστοιχου έργου.

Οι προσπάθειες δημιουργίας του πρώτου δημόσιου δρόμου με ασύρματη φόρτιση από την πολιτεία του Michigan

electric recharging lane

Η δημιουργία του δρόμου που ανακοινώθηκε από τον κυβερνήτη Gretchen Whitmer, στοχεύει να ενσωματώσει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε ένα τμήμα του δρόμου όπου θα επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να φορτίζουν κατά την οδήγηση με την βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.

Το πιλοτικό έργο του Michigan είναι μια συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Μεταφορών του Michigan και του Γραφείου Μελλοντικής Κινητικότητας και Εξηλεκτρισμού. Στην παρούσα φάση το κράτος αναζητά εταίρους που θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Μπορούν τα ηλεκτρικά οχήματα να «αποσυνδεθούν» από τα καλώδια φόρτισης;

Το πιλοτικό πρόγραμμα για ασύρματη φόρτιση που θα ενσωματωθεί στο δρόμο θα καλύψει μια διαδρομή 1,6 χλμ. και οι πιθανές προτεινόμενες περιοχές για τη δημιουργία του είναι οι Wayne, Oakland και Macomb.

Η πρώτη πρόταση για το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του δοκιμαστικού δρόμου αναμένεται από το Τμήμα Μεταφορών του Michigan στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι διάφορες ανακοινώσεις που έχουν γίνει από το γραφείο του κυβερνήτη του Michigan μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχουν αποκαλύψει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πιλοτικού έργου.

To πιλοτικό έργο ασύρματης φόρτισης σε δρόμο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Indiana

Indiana Road

Φυσικά εάν το Michigan θέλει να είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που θα αποκτήσει έναν ή περισσότερους δρόμους με ενσωματωμένη λειτουργία ασύρματης φόρτισης για κινούμενα ηλεκτρικά οχήματα, θα χρειαστεί να κινηθεί γρήγορα, δεδομένου ότι ένα αντίστοιχο πιλοτικό έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Indiana.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών της Indiana (INDOT) είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι ότι θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Indiana Purdue καθώς και με τη γερμανική εταιρεία Magment,  η οποία ειδικεύεται στην ασύρματη φόρτιση,  προκειμένου να δοκιμάσει την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης εντός δρόμου.

Η έναρξη του έργου είχε ανακοινωθεί ως τα «τέλη του καλοκαιριού» του τρέχοντος έτους, επομένως θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι φάσεις 1 και 2 του συγκεκριμένου έργου περιλαμβάνουν δοκιμές οδοστρώματος, ανάλυση και βελτιστοποίηση λειτουργιών, και πρόκειται να διεξαχθούν από το Joint Transportation Research Program (JTRP) στην πανεπιστημιούπολη του Purdue’s West Lafayette.

Για τη φάση 3, του έργου η INDOT θα χρησιμοποιήσει μία απόσταση μήκους 6,5 χλμ. όπου οι μηχανικοί θα δοκιμάσουν την ικανότητα του δρόμου να φορτίζει ακόμη και τα βαρέα φορτηγά (ισχύος 200 κιλοβάτ και άνω).

Διαβάστε επίσης: Επιτυχής δοκιμή ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ισραήλ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών και των τριών φάσεων, η INDOT θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία για να εξηλεκτρίσει ένα τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου εντός της Indiana, η τοποθεσία του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ενώ η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης για οχήματα βρίσκεται ήδη σε εμπορική λειτουργία κυρίως σε σημεία όπου σταθμεύουν λεωφορεία και ταξί σε διαφορετικές χώρες, η ασύρματη φόρτιση κατά την οδήγηση, δηλαδή ενσωματωμένη σε δρόμο για κινούμενα οχήματα, είναι πράγματι μια αναδυόμενη τεχνολογία, η οποία κάνει όμως διαρκώς πρόοδο σε διεθνές επίπεδο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!