Δωρεάν αυτόνομη οδήγηση από την Tesla

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Tesla Θα πάρουν δωρεάν πλήρως αυτόνομη οδήγηση για ένα μήνα για να δουν πώς λειτουργεί.

Ακούστε το άρθρο

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων της Tesla Θα πάρουν δωρεάν πλήρως αυτόνομη οδήγηση για ένα μήνα για να δουν πώς λειτουργεί.

Ένα εσωτερικό έγγραφο της Tesla φαίνεται να αναφέρει αυτή τη νέα πρωτοβουλία. Που έχει στόχο την εκπαίδευση των ιδιοκτητών οχημάτων της μάρκας στη χρήση του αμφιλεγόμενου συστήματος.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla που δεν πήραν την επιλογή της πλήρως αυτόνομης οδήγησης, με κόστος 12.000 δολάρια, μπορούν να το δοκιμάσουν δωρεάν. Φυσικά με την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητο έχει την αντίστοιχη τεχνολογία. Ο Elon Musk δημοσίευσε την είδηση στο X. Αλλά υπάρχει παρασκήνιο όσον αφορά το περίφημο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης της Tesla.

Δωρεάν αυτόνομη οδήγηση από την Tesla

Μήπως να μην οδηγείτε το Tesla σας με τα γυαλιά VR; (βίντεο)

Το έγγραφο της Tesla που ανακάλυψε το Bloomberg

Ένα εσωτερικό έγγραφο της Tesla που είδε το Bloomberg News δίνει εντολή στους εργαζόμενους της εταιρείας να εγκαταστήσουν την πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε όλα τα οχήματα. Επίσης, τους λέει να κάνουν μια σύντομη δοκιμαστική οδήγηση με τους ιδιοκτήτες για να επιδείξουν το σύστημα. Η αναφορά του Bloomberg υποδηλώνει ότι αυτό δεν ισχύει όχι μόνο για νέους αγοραστές. Αλλά και για ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων που πηγαίνουν στα συνεργία. Άλλωστε και το δημοσίευμα του Musk στο X το υπονοεί. Προς το παρόν η Tesla δεν σχολιάζει καθόλου τις πληροφορίες, παρότι της ζητήθηκε.

Επίσης δεν είναι σαφείς οι λόγοι αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Αν είναι για νομικούς λόγους, εμπορικούς λόγους ή έναν συνδυασμό των δύο. Τον Δεκέμβριο του 2023, η Tesla ανέκλησε πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα για μια ενημέρωση λογισμικού στο σύστημα του Autopilot. Για να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί δεν κάνουν κατάχρηση του συστήματος.

Μια εκτενής έρευνα από την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών εντόπισε προβλήματα με τη λειτουργία της πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Η ενημέρωση λογισμικού πρόσθεσε περισσότερες ειδοποιήσεις προς τον οδηγό. Ώστε να έχει τα χέρια του συνέχεια στο τιμόνι. Μάλιστα αν δεν το κάνει ο οδηγός, το σύστημα θα απενεργοποίηθεί αυτόματα.

Στο έγγραφο της Tesla, ο Musk αναφέρει ότι σχεδόν κανένας δεν αντιλαμβάνεται πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα. Και επεσήμανε ότι η εκπαίδευση των ιδιοκτητών των οχημάτων σχετικά με αυτό ήταν «απαραίτητη», σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγή: motor1.com

abb_img