Δύο μεγάλα ηλεκτρικά πλοία ταξιδεύουν προς τη λίμνη Οντάριο

Δύο ηλεκτρικά πλοία βρίσκονται καθ ‘οδόν από τα ναυπηγεία Damen προς τη λίμνη Οντάριο του Καναδά, δύο χρόνια μετά την παραγγελία του Υπουργείου Μεταφορών του Οντάριο.

Τα Amherst Islander II και Wolfe Islander IV, μήκους 68 και 98 μέτρων, αντίστοιχα, αντιπροσωπεύουν μια νέα γενιά μεγάλων πλοίων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα χαρακτηριστικά των νέων ηλεκτρικών πλοίων

Και τα δύο σκάφη μπορούν να λειτουργήσουν ως αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά έχουν επίσης εγκατεστημένες δύο γεννήτριες ντίζελ για να επιτρέψουν υβριδική, αλλά και πλήρη λειτουργία με ντίζελ.

Διαβάστε επίσης: Το ηλεκτρικό φορτηγό πλοίο Yara Birkeland θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι χωρίς πλήρωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ναυπηγεία Damen είχαν λάβει την παραγγελία το 2018 για να σχεδιάσουν ηλεκτρικά σκάφη ικανά να λειτουργούν στα συχνά παγωμένα νερά του Καναδά.

Αντίστοιχα, και τα δύο ηλεκτρικά σκάφη έχουν κατασκευαστεί για να πλέουν σε πάγο πάχους 60 εκατοστών και παραμένουν πλήρως λειτουργικά στους -25ºC.

Όπως σχεδιάστηκε, το 68 μέτρων Amherst Islander II έχει χωρητικότητα για 40 αυτοκίνητα.

Το Wolfe Islander IV, το οποίο έχει μήκος σχεδόν 100 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 75 αυτοκίνητα.

Το δεύτερο στάδιο (μετά τη δημιουργία του πλοίου), το οποίο η Damen λέει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Οντάριο για την εγκατάσταση φόρτισης DC.

Η φόρτιση των ηλεκτρικών πλοίων της Damen

Ο σταθμός φόρτισης DC θα χρησιμοποιεί προστατευμένα και θερμαινόμενα βύσματα φόρτισης στην ακτή.

Η Damen προσθέτει ότι οι σταθμοί φόρτισης στην ξηρά θα έχουν επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας ώστε να μην υπερφορτώσουν το δίκτυο. Θα μπορούν φορτιστούν σε 50 λεπτά μέσω του δικτύου και, μαζί με την ισχύ του δικτύου.

Τα συστήματα θα χρησιμοποιούν επίσης μετατόπιση φορτίου και τεχνολογία αιχμής για να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση με το ελάχιστο κόστος.

Επιπλέον, η Damen θα προσθέσει ένα πλήρως αυτόματο σύστημα φόρτισης που αναπτύχθηκε από την Wabtec Stemmann με χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν αντιστάθμιση κίνησης για να εξασφαλιστεί μια σταθερή σύνδεση μεταξύ του πλοίου και της ακτής ακόμη και σε θαλασσοταραχή.

Η Damen παρέχει πλήρη υποστήριξη με το προσωπικό της στο Οντάριο για την περίοδο εγγύησης 16 μηνών και δημιουργεί ένα Service Hub στη Βρετανική Κολούμπια για να παρέχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην καναδική αγορά.

Επιπλέον, η Damen βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση ενός προγράμματος για την κατασκευή και παράδοση έξι Damen Road Ferries 8117 E3 για την BC Ferries.

Ενώ σήμερα είναι εξοπλισμένα με υβριδικά συστήματα πρόωσης, έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται και για πλήρως ηλεκτρική πρόωση στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Οι ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά σκάφη έπιασαν… λιμάνι στην Κυανή Ακτή

Τα νέα ηλεκτρικά πλοία του Οντάριο αναμένεται να μεταφέρουν ένα εκατομμύριο επιβάτες και 500.000 οχήματα που ταξιδεύουν ετησίως μεταξύ του νησιού Γουλφ και του Κίνγκστον, καθώς και των 270.000 επιβατών και 130.000 οχημάτων που ταξιδεύουν από και προς το νησί Amherst κάθε χρόνο.

abb_img
spot_img