Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης: Επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2025

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024 ήταν άκρως επιτυχημένη και οι διοργανωτές βιάστηκαν να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες και για το 2025.

Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου 2025. Την ανακοίνωση έκανε ο διοργανωτής της Έκθεσης, καθώς η επιστροφής της μετά από 5 χρόνια ήταν «επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη». Πιο συγκεκριμένα, η Έκθεση το 2025 θα γίνει στις 17 με 25 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε πως η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2024 ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε από το 2019, λόγω της πανδημίας Covid και των συνεπειών της. Παρά τη συμμετοχή 23 εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων, η φετινή έκθεση ήταν αισθητά μικρότερη από τις προηγούμενες. Επιπλέον, οι απουσίες ήταν «ηχηρές» με την Stellantis και τον Όμιλο Volkswagen να μη δίνουν το «παρών».

Η Renault Trucks στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού

Το Renault Scenic σάρωσε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Ο Όμιλος Stellantis, για παράδειγμα, φάνηκε να αγνοεί ανοιχτά την έκθεση, προτιμώντας μια διαδικτυακή αποκάλυψη 5 πρωτότυπων αυτοκινήτων Fiat. Να σημειώσουμε ότι η φετινή έκθεση έλαβε κυρίως την υποστήριξη από τον Όμιλο Renault.

Επίσης, στη φετινή έκθεση, το Renault Scenic κατέκτησε το βραβείο Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Η κινεζική εταιρεία MG αποκάλυψε το νέο της υβριδικό σουπερμίνι και η BYD παρουσίασε το νέο plug-in υβριδικό SUV Seal U.

Ακόμη, εκτός από την παρουσίαση των αυτοκινήτων, η έκθεση στόχευε στο να προσελκύσει το κοινό με τις “βιωματικές” ζώνες που περιλάμβαναν από αναψυχή μέχρι τεχνολογικές παρουσιάσεις.

Dacia Sadrider: Ντεμπούτο στη Γενεύη

Η δράση της GIMS στην Έκθεση

Επίσης, το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάστηκε μέσα από τις διάφορες παρουσιάσεις και εκθέσεις. Παράλληλα, η GIMS πρόσφερε «plug-and-play» περίπτερα για την ελαχιστοποίηση του κόστους και τον χρόνο εγκατάστασης για τους συμμετέχοντες.

Τέλος, σύμφωνα με τον CEO της GIMS, η έκθεση θα συνεχίσει να εξελίσσεται προσαρμόζοντας τις ζώνες εκθέσεων σύμφωνα με τις επικρατούσες τάσεις και τεχνολογίες. Ωστόσο, οι μάρκες θα παραμείνουν οι πρωταγωνιστές του σόου.

Το MG3 αποκαλύφθηκε στη Γενεύη

Μετά το σόου του 2024, η Mesquita είπε σε μια δήλωση:

«Η εκδήλωσή μας έχει αποδείξει τη σημασία της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επαγγελματίες και το ευρύ κοινό να συναντηθούν για να ανταλλάξουν, να ανακαλύψουν και να ζήσουν μια εμπειρία.

Η ιδέα της παράστασης, που συνδυάζει παραδοσιακά περίπτερα και θεματικές ζώνες, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα για τη συνάφεια και την ικανότητά της να προσφέρει μια πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία.

Αυτή η νέα μορφή επιτρέπει επίσης αυξημένη ευελιξία στην προσφορά στους εκθέτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη συμμετοχή τους στο GIMS είτε μέσω ενός παραδοσιακού προσαρμοσμένου περιπτέρου είτε εντός μιας θεματικής ζώνης ανάλογα με τις ανάγκες τους».

Πηγή: Autocar

 

abb_img