8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 1.200 φορτιστές στην Ελλάδα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τους σταθμούς φόρτισης.

Η ημερίδα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών εστίασε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Επιπλέον, ανέφερε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την εδραίωση της ηλεκτροκίνησης.

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Θεαματική αύξηση τον Αύγουστο!

8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους ελληνικούς δρόμους

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στην Ελλάδα κυκλοφορούν 8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, το 2019 οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων άγγιζαν τις 404, ενώ το 2021 έφτασαν τις 3.594.

Ακόμη, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει 2.992 ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Τέλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τον ρυθμό των ταξινομήσεων, το 2022 θα κλείσει με αύξηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

EVs: Οι οδηγοί τους πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα

8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 1.200 φορτιστές στην Ελλάδα

Αύξηση και στους φορτιστές

Οι φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τους 1.200. Μάλιστα, μπορεί να βρει κανείς τα σημεία φόρτισης κατά μήκος των εθνικών οδών, καθώς και μέσα στις πόλεις. Επιπλέον, ο ρυθμός αύξησης των φορτιστών είναι επιτέλους ταχύς, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2019 υπήρχαν μόνο 58. Σύμφωνα με τον κρατικό προγραμματισμό το 2025 θα υπάρχουν 12.000 φορτιστές στην Ελλάδα και το 2030 θα φτάσουν τους 25.000.

Η φετινή ΔΕΘ έχει αέρα από… ηλεκτροκίνηση!

Τέλος, σύντομα θα είναι έτοιμο το πλαίσιο για την εκπαίδευση των τεχνιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και της πιστοποίησης τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον Υφυπουργό, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, η κυβέρνηση έχει ήδη θεσπίσει το πλαίσιο λειτουργίας των συνεργειών για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!