Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι οδηγοί τους πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα

Μία νέα έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας AXA στην Ελβετία, έδειξε ότι όσοι οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκαλούν συχνότερα ατυχήματα.

Περισσότερο επιρρεπείς στα ατυχήματα είναι όσοι οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό αποκάλυψε η έρευνα που διεξήγαγε η ασφαλιστική εταιρεία AXA στην Ελβετία.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα, μελετώντας 1.285 οδηγούς, οι οποίοι προφανώς έχουν ασφαλίσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους στην AXA. Στην έρευνα συμμετείχαν μοντέλα όλων των κατηγοριών, από ισχυρά sedan μέχρι σπορ ή αυτοκίνητα πόλης.

Τα ατυχήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοστίζουν… ακριβά!

Οι οδηγοί δεν ελέγχουν την υψηλή ροπή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η έρευνα έδειξε ότι οι οδηγοί που προκαλούν ατυχήματα στους δρόμους είναι κυρίως οι οδηγοί ηλεκτρικών. Μάλιστα, είναι περισσότερο επιρρεπείς κατά 50%, σε σχέση με όσους οδηγούν οχήματα με θερμικό κινητήρα.

Αυτό το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη εξήγηση με λογικά κριτήρια. Η εταιρεία αποδίδει το αποτέλεσμα της έρευνας, στην υψηλότερη ροπή που διαθέτουν τα ηλεκτρικά σε σχέση με τα συμβατικά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο φθηνά από το 2026!

Όπως είναι γνωστό, με ένα απλό άγγιγμα του γκαζιού, η ροπή που προσφέρει το ηλεκτρικό όχημα είναι πολύ άμεση και σαφώς υψηλότερη σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα. Έτσι, οι περισσότεροι οδηγοί δεν μπορούν να το ελέγξουν και όπως φαίνεται προκαλούν ατυχήματα.

Αναλυτικά η εταιρεία αναφέρει:

«Δεν είναι μόνο ότι η απόκριση του γκαζιού είναι καλύτερη, αλλά και ότι η ισχύς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι συνήθως υψηλή».

Τέλος, άλλες πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι πολλοί χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδηγούν αρκετά αργά, με σκοπό να διατηρήσουν την αυτονομία των αυτοκινήτων τους. Ένας τρόπος οδήγησης που εκτός από την αύξηση της αυτονομίας, μπορεί σίγουρα να μειώσει και τα τροχαία ατυχήματα.

abb_img
spot_img