Έλον Μασκ: Το επόμενο Tesla θα είναι εντελώς (;) αυτόνομο

Ο Έλον Μασκ μιλάει για πλήρως αυτόνομα οχήματα από το 2016, ωστόσο ακόμη δεν τα έχει καταφέρει αν και κάτι φαίνεται ότι ετοιμάζει.

Ο Έλον Μασκ έχει μιλήσει για πλήρως αυτόνομα οχήματα της Tesla ήδη από το 2016, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη την υπόσχεση του. Μάλιστα, ο Μασκ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το επόμενο μοντέλο της Tesla, θα είναι εντελώς αυτόνομο. Ή μπορεί και όχι.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλον Μασκ την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το Plan 3 της Tesla, στο πλαίσιο της Ημέρας Επενδυτών (Investor Day). Σε αυτό έκανε μία σύντομη αναφορά στην νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες, για το επόμενο μοντέλο της Tesla.

Tesla: Με το Master Plan 3 πάει και… Μεξικό

Ο Έλον Μασκ μίλησε για το επόμενο μοντέλο της Tesla

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικάνικης εταιρείας πραγματοποίησε πρόσφατα μία σύντομη εμφάνιση σε συνέδριο της Morgan Stanley. Στο συνέδριο, ο Μάσκ ανακοίνωσε ότι τα οχήματα που θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα επόμενης γενιάς της εταιρείας, θα λειτουργούν «σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αυτόνομη λειτουργία».

Η Tesla εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης (Full Self-Driving) και μάλιστα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Ωστόσο, τα οχήματα ακόμη δεν είναι πλήρως αυτόνομα.

Το Autopilot της Tesla «πιάνει τους κλέφτες»

Πολλές κατηγορίες για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι το σύστημα Full Self-Driving (FSD), όπως και το Autopilot, έχουν κατηγορηθεί από πολλούς ως «υπεύθυνα» για πολλά ατυχήματα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δεχθεί πολλές μηνύσεις για αυτά. Όπως επίσης, αυστηρές συστάσεις και πιέσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Πρόσφατα, η Tesla παρουσίασε το Full Self-Driving Beta, ένα σύστημα αυτόματης οδήγησης Επιπέδου 2. Σύμφωνα με αυτό, ο οδηγός επεμβαίνει στο όχημα, ελέγχοντας λειτουργίες, όπως το Traffic-Aware Cruise Control, το Automatic Emergency Braking κ.α.

Συλλέκτης… μηνύσεων το Tesla Autopilot

Ποιος ο στόχος της εταιρείας για το επόμενο μοντέλο;

Ο βασικός στόχος της Tesla, όπως τόνισε και ο Έλον Μασκ, είναι η αυτονομία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το επόμενο μοντέλο θα είναι πολύ πιο προσιτό από το Model 3. Πιο συγκεκριμένα, θα κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα.

Τέλος, ο Μασκ δεν ανέφερε για το πότε η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο της. Ωστόσο, κυκλοφορούν οι φήμες ότι η κατασκευή ενός οχήματος θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2023.

abb_img
spot_img