Συλλέκτης… μηνύσεων το Tesla Autopilot

Αρκετοί μέτοχοι της Tesla νιώθουν εξαπατημένοι από τις δηλώσεις της μάρκας για τα συστήματα Autopilot και Full Self-Driving (FSD).

Μία ομάδα μετόχων της Tesla εμφανίστηκε απογοητευμένη και εκνευρισμένη με την αμερικάνικη φίρμα, σχετικά με τους ισχυρισμούς της για τα συστήματα Autopilot και Full Self-Driving (FSD). Ο λόγος ήταν οι ψευδείς ισχυρισμοί της εταιρείας και του Έλον Μασκ για τις δυνατότητες των εν λόγω συστημάτων. Ισχυρισμοί που «έριξαν» την αξία των μετοχών της Tesla.

Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι με επικεφαλής τον Thomas Lamontagne κατέθεσαν μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Σε αυτήν κατηγορούν την Tesla για εξαπάτηση, σε ότι αφορά την τεχνολογία αυτόνομης που οδήγησης.

Ιδού το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!

Το σύστημα FSD «υπαίτιο» για πολλά ατυχήματα

Η τεχνολογία FSD της αμερικάνικης εταιρείας από πολλούς έχει θεωρηθεί επισφαλής, ενώ έχει κατηγορηθεί και ως αιτία για πολλά ατυχήματα. Μάλιστα, η ίδια η εταιρεία έχει προχωρήσει ακόμα και σε ανακλήσεις οχημάτων λόγω αυτόνομης οδήγησης, προφανώς μετά από πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Επιπλέον, στις 16 Φεβρουαρίου, η αμερικάνικη φίρμα ανακάλεσε 362.758 Model S, Model X, Model 3 και Model Y παγκοσμίως λόγω FSD, για την αποφυγή ατυχήματος.  Εξαιτίας της ανάκλησης, η μετοχή της Tesla παρουσίασε πτώση 5,7%. Κάτι που σημαίνει πτώση της αξίας της εταιρείας κατά 38,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Tesla Autopilot τελικά σώζει ζωές!

Δριμύ κατηγορώ των μετόχων για την Tesla

Οι μέτοχοι υποστήριξαν ότι η πτώση των μετοχών, ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις όπου η αξία των μετοχών επηρεάστηκε από τις αξιώσεις της εταιρείας για την αυτόνομη οδήγηση, ζητώντας μάλιστα χρηματική αποζημίωση.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, η Tesla προέβη σε παράνομες πράξεις και παραλείψεις, προκαλώντας απότομη πτώση της αξίας των μετοχών της. Η εν λόγω πτώση με τη σειρά της, προκάλεσε σημαντικές απώλειες και ζημιές στους μετόχους.

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη μήνυση που αντιμετωπίζει ο Μασκ για την αυτόνομη οδήγηση. Κατά καιρούς, ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla υποβάλλουν μηνύσεις για ψευδείς ισχυρισμούς, οι οποίοι παραπλανούν σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Στο… «εδώλιο» ξανά το Tesla Autopilot!

Ποια η θέση της εταιρείας για τις κατηγορίες;

Από την πλευρά της η εταιρεία αρνείται ότι έχει διαπράξει απάτη, υποστηρίζοντας ότι ακόμη δεν έχει πετύχει τους υψηλούς στόχους της. Τέλος, οι δικηγόροι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η αποτυχία ενός μακροπρόθεσμου στόχου δεν αποτελεί απάτη.

abb_img
spot_img