Ένα Citroën Ami α λα… Aston Martin

Ένας πατέρας απευθύνθηκε στην Castagna Milano, ώστε το Citroën Ami του 16χρονου γιου του, να μοιάζει με τη δική του Aston Martin DBS.

Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα πατέρας, με εμφανώς «λυμένα» τα οικονομικά του προβλήματα, κάνει ένα ιδιαίτερο δώρο στον 16χρονο γιο του. Πιο συγκεκριμένα, ο Μονεγάσκος πατέρας και ιδιοκτήτης μίας Aston Martin DBS Superleggera, αποφάσισε να κάνει το Citroën Ami του γιου του να μοιάζει περισσότερο με το δικό του βρετανικό μοντέλο. Για να το καταφέρει αυτό, όσο είναι δυνατόν, αποφάσισε να απευθυνθεί στην κατάλληλη εταιρεία, την Castagna Milano.

Η Castagna Milano είναι μία ιταλική εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας. Όπως είναι λογικό, η εν λόγω εταιρεία εστίασε αποκλειστικά σε αλλαγές που αφορούν την εμφάνιση του γαλλικού μοντέλου και όχι στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εντολέα, το Citroën Ami έπρεπε να διαθέτει μαύρο ματ αμάξωμα, καθώς και μαύρες γυαλιστερές και κίτρινες λεπτομέρειες. Και τελικά, αυτό έγινε…

Το Citroën Ami «τρομάζει» τη Φαίη Σκορδά!

Ένα Citroën Ami αλά.. Aston Martin

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Citroën Ami έγινε ξεχωριστό

Η Castagna Milano πραγματοποίησε εντατικές εργασίες πάνω στο project. Μάλιστα, κατασκεύασε 60 διαφορετικά τμήματα για την ολοκλήρωσή του. Ωστόσο, στο τέλος, χρησιμοποίησε μόνο 40 από αυτά τα τμήματα, τα οποία έγιναν πραγματικότητα με τη χρήση 3D εκτυπωτή. Επιπλέον, τα μέρη αυτά, δεν αλλοιώνουν τον οικολογικό χαρακτήρα του Ami, μιας και η κατασκευή τους έγινε από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Στο εξωτερικό τμήμα του γαλλικού ηλεκτρικού μοντέλου, συναντάμε λεπτομέρειες με πιο επιθετικό παρουσιαστικό. Επιπλέον, τα διακοσμητικά τμήματα κάτω από τις πόρτες και περιμετρικά των θόλων έχουν μαύρη γυαλιστερή απόχρωση. Μάλιστα, η εταιρεία προχώρησε στην αντικατάσταση των εργοστασιακών ζαντών, με άλλες που μοιάζουν με αυτές τις Aston Martin.

Citroën Ami Buggy: Το ιδανικό όχημα για το καλοκαίρι!

Το εσωτερικό του μικρού Citroën της Castagna Milano διαθέτει πλέον αρκετές δόσεις πολυτέλειας. Πιο συγκεκριμένα, πολλές επιφάνειες της καμπίνας έχουν καλυφθεί από μαύρο ύφασμα Alcantara, καθώς και δέρμα. Επιπλέον, την σκουρόχρωμη εικόνα «σπάνε» διάφορες κίτρινες λεπτομέρειες, κυρίως στις πλάτες των καθισμάτων. Ανάλογες επιλογές έχει γίνει και στα προστατευτικά πατάκια του δαπέδου.

Ωστόσο, οι αλλαγές σταματούν εκεί, αν εξαιρέσουμε τον διακόπτη επιλογής ταχυτήτων, που από το πλάι του καθίσματος, μεταφέρθηκε στο ταμπλό. Η έλλειψη κλιματισμού όπως και ενός σύγχρονου συστήματος infotainment συνεχίζει να υφίσταται, «μαρτυρώντας» τον οικονομικό χαρακτήρα του αμιγώς ηλεκτρικού Citroën Ami.

To Citroen Ami επικράτησε σε αγώνα… βραδύτητας!

Αν και η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για μία μοναδική κατασκευή, σίγουρα με το ανάλογο χρηματικό ποσό, θα γίνει δικό σας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η «σύνδεση» με την Aston Martin DBS Superleggera, δεν είχε μεγάλη… επιτυχία. Ωστόσο, ο 16χρονος οδηγός θα είναι ευχαριστημένος σε κάθε περίπτωση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των φίλων του…

abb_img