Ένα Hyundai Ioniq 5 ρυμουλκεί… φορτηγό!

Στους παγωμένους δρόμους της Εσθονίας, ένα φορτηγό-γερανός δέχεται τη βοήθεια ενός Hyundai Ioniq 5 για να ξεκολλήσει από τα χιόνια.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η ποσότητα ροπής που προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες τους. Μάλιστα, αυτή η ροπή είναι διαθέσιμη από το «0», με το πάτημα του γκαζιού.

Παράλληλα, η εν λόγω δύναμη «ξεδιπλώνεται» ομαλά μέχρι το ανώτερο όριο απόδοσης του ηλεκτρικού μοτέρ. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Hyundai Ioniq 5. Έτσι, «έβαλε ένα χεράκι» για να ξεκολλήσει το πολλών τόνων φορτηγό-γερανό από τα χιόνια.

Το περιστατικό έλαβε μέρος στους παγωμένους δρόμους της Εσθονίας και αποθανατίστηκε σε βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω. Πιο συγκεκριμένα, οι τροχοί του φορτηγού έχασαν εντελώς την πρόσφυση σε ένα ελαφρώς ανηφορικό δρόμο. Τότε, ως «μάνα εξ ουρανού» ένας ιδιοκτήτης ενός Hyundai Ioniq 5, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνατότητες έλξης του κορεάτικου μοντέλου.

Ακόμη μία διάκριση για το Hyundai Ioniq 5

Ένα Hyundai Ioniq 5 σε ρόλο… ρυμουλκού!

Η απόλυτη επιτυχία του Hyundai Ioniq 5

Την ιστορία την διηγήθηκε ο Andres Kaur, οποίος βρέθηκε στη δύσκολη αυτή θέση. Βέβαια, το βίντεο είδε τα φώτα της δημοσιότητας μέσω του «εξηλεκτρισμένου» ξένου ειδησεογραφικού site Electrek. Προφανώς, το αποτέλεσμα δικαιώνει την άποψή μας για την δύναμη που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το Ioniq 5, τράβηξε το μεγάλο βάρος του φορτηγού στη στιγμή. Μάλιστα, όταν το φορτηγό κινήθηκε, το Ioniq 5 έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα να το ρυμουλκήσει στο παχύ χιόνι. Βέβαια, αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί κάποια επίσημη δοκιμή.

Ωστόσο, μας δίνει μία γεύση για το πόσο ισχυροί είναι οι ηλεκτροκινητήρες των αυτοκινήτων. Προφανώς, τέτοιου είδους ρυμούλκηση δεν είναι στόχος κανενός επιβατικού οχήματος, άσχετα αν αυτό είναι ηλεκτρικό ή όχι.

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Hyundai Kona

Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού κορεάτικου «ρυμουλκού»

Το Ioniq 5 είναι διαθέσιμο από την κορεάτικη φίρμα σε 3 εκδόσεις ισχύος, δύο πισωκίνητες και μία τετρακίνητη. Προφανώς, το όχημα στο βίντεο είναι τετρακίνητο, αφού οι τροχοί δείχνουν να μην χάνουν πρόσφυση ούτε στιγμή.

Σε αυτή την έκδοση, το κορεάτικο μοντέλο αποδίδει 325 ίππους με τον κάθε ηλεκτροκινητήρα να αναλαμβάνει την κίνηση ενός άξονα. Επιπλέον, την δυναμικότητα του μοντέλου μαρτυρά και το 0-100 χλμ./ώρα από στάση, με χρόνο 5,1 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η μπαταρία προσφέρει στο Ioniq 5 την αυτονομία των 672 χιλιομέτρων σε αστικό κύκλο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!