Ένα ηλεκτρικό SUV στα πλάνα της McLaren

H McLaren φαίνεται ότι ζήλεψε τον ανταγωνισμό της και ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό SUV, με τιμή η οποία επίσης θα... «ηλεκτρίζει».

H McLaren θέλει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να κατασκευάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων. Η βρετανική φίρμα στα σχεδόν 36 χρόνια παρουσίας της κατασκευάζει αποκλειστικά supercars και hypercars. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θέλει να επεκταθεί και να προχωρήσει στην κατασκευή ενός διαφορετικού οχήματος σε σχέση με τα δεδομένα της.

Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes-Benz!

Προς το τέλος της δεκαετίας το SUV της McLaren

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο SUV που είναι στα πλάνα της εταιρείας, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Επιπλέον, θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση, χωρίς υβριδικές εκδόσεις, ούτε με συμβατικό κινητήρα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο, με 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ωστόσο, η τιμή του κάθε άλλο παρά οικονομική θα είναι.

McLaren και BMW ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους (;)

Πιο συγκεκριμένα, το μέγεθός του, το οποίο θα είναι προφανώς μεγαλύτερο, η πολυπλοκότητα του, καθώς επίσης και το κόστος τεχνολογίας των μπαταριών του, θα ωθήσουν την τιμή του κοντά στα 350.000 δολάρια. Δηλαδή, περίπου 100.000 δολάρια περισσότερα από τα σημερινά σπορ αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρείας.

Τέλος, θυμίζουμε ότι και άλλες φίρμες κατασκευής αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων έχουν καταφύγει στο λανσάρισμα μοντέλων SUV ή Crossover. Για παράδειγμα, η Lamborghini και η Ferrari με τα μοντέλα Urus και Purosangue αντίστοιχα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!