Ένα ηλεκτρικό Xpeng P7 έπιασε φωτιά εν κινήσει!

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα ηλεκτρικό Xpeng P7 στην Κίνα, όταν ενώ βρισκόταν σε κίνηση ένα αντικείμενο χτύπησε τη μπαταρία του.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα ηλεκτρικό Xpeng P7 σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας, σκορπίζοντας τον τρόμο τόσο στους περαστικούς, όσο και στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά όταν το χτύπησε ένα αντικείμενο στο δρόμο, ενώ ταξίδευε κατά μήκος της εθνικής οδού Wechuan στην περιοχή Baoshan της Σανγκάης. Το αντικείμενο προφανώς ήταν τόσο συμπαγές, που χτύπησε τη μπαταρία του αυτοκινήτου, πυροδοτώντας τη φωτιά, όπως αναφέρουν σχετικές μαρτυρίες.

Xpeng: Διπλασιασμός πωλήσεων μέσα σε 8 μήνες!

Το Xpeng P7 λαμπάδιασε κυριολεκτικά

Ο ιδιοκτήτης του P7 άρχισε να παρατηρεί καπνό λίγο μετά την πρόσκρουση και γρήγορα έκανε στην άκρη του δρόμου. Στη συνέχεια, το Xpeng πήρε φωτιά. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο που είχε σταματήσει το αυτοκίνητο. Ωστόσο, το μπροστινό του μέρος είχε καεί ολοσχερώς.

Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία μετά το περιστατικό έστειλε μία ομάδα ειδικών στο σημείο, για να ελέγξει από κοντά το αυτοκίνητο. Με στόχο να εντοπίσει την ακριβή αιτία της πρόκλησης της πυρκαγιάς, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τελικό πόρισμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το P7 χτύπησε ένα εξάρτημα που έπεσε από φορτηγό.

Τα φρένα ενός Tesla Model S Plaid παίρνουν «φωτιά»

Οι εταιρείες τοποθετούν τις μπαταρίες στο δάπεδο των αυτοκίνητων με ειδικό προστατευτικό. Ωστόσο, σε αυτή τη περίπτωση, αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα, οδηγώντας στη φωτιά, από το οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!