Τα φρένα ενός Tesla Model S Plaid παίρνουν «φωτιά»

Ένας Youtuber οδηγούσε το Tesla του με αφορμή ένα βίντεο που ετοίμαζε, όταν τα φρένα τον «πρόδωσαν», ενώ έτρεχε με 270 χλμ./ώρα.

«Τον Χάρο με τα μάτια του» είδε ένας Youtuber που επιχείρησε να κάνει πειράματα με το Tesla Model S Plaid του, το οποίο είχε αγοράσει πρόσφατα. Ο συγκεκριμένος γνωστός και ως Chet, έχει πραγματοποιήσει και άλλα παρόμοια βίντεο στο κανάλι του «Chillin’ with Chet».

Σε αυτά συνήθως παρουσιάζει τα κατορθώματά του, οδηγώντας το αυτοκίνητο του με ριψοκίνδυνο τρόπο. Για παράδειγμα, έχει επιχειρήσει μεταξύ άλλων να το οδηγήσει κάτω από το νερό. Και μάλιστα δύο φορές!

Κίνα: Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα της Tesla λόγω… κατασκοπείας!

Δοκιμή σε πίστα με νέα φρένα στο Tesla

O Chet λοιπόν αντικατέστησε το εργοστασιακό σύστημα φρένων του αυτοκινήτου με ένα πιο κατάλληλο για χρήση σε πίστα. Όπως παρατήρησε ο ίδιος, τα ήδη υπάρχοντα δεν θα άντεχαν τον συνδυασμό μεγάλης ισχύος και τεράστιου βάρους. Αφού τα τοποθέτησε, δοκίμασε το αυτοκίνητο στην πίστα, καταγράφοντας παράλληλα τη δοκιμή με κάμερα.

Για κακή του τύχη όμως συνέβη κάτι φοβερό, το οποίο παρά λίγο να του στοιχίσει τη ζωή. Ενώ έτρεχε στην πίστα με ταχύτητα μεγαλύτερη των 270 χλμ./ώρα, πάνω σε μια στροφή τα φρένα ζεστάθηκαν υπερβολικά και το αυτοκίνητο προσέκρουσε στις μπαριέρες.

Πώς να κλέψεις ένα Tesla σε 130 δευτερόλεπτα!

Το λάθος υγρό φρένων έκανε τη ζημιά

Προφανώς και τραυματίστηκε, ωστόσο απέφυγε τα πολύ χειρότερα, αφού έσπασε το γόνατό του, πέντε πλευρά και υπέστη ρήξη χιαστού. Εντάξει, δεν τα λες και λίγα. Αλλά, δεδομένου ότι δεν φορούσε κράνος, ενώ δεν είχε και ειδικά καθίσματα για πίστα ούτε ζώνες πέντε σημείων και πάλι τυχερός ήταν μετά από τέτοια σύγκρουση.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Chet, δεν φταίνε τα νέα φρένα για το ατύχημα. Αλλά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έβαλε τα σωστά υγρά φρένων, τα οποία είναι κατάλληλα για τις υψηλές θερμοκρασίες. Και έτσι αυτά «έβρασαν» με τη συνέχεια γνωστή.

Δείτε το βίντεο:

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!