Ένα Mega Yacht μόλις πουλήθηκε για 650.000$ στο Metaverse. Μια αμφιλεγόμενη επένδυση για Meta…

Από τότε που ο Mark Zuckerberg άλλαξε το όνομα της εταιρείας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε Meta, τα γεγονότα στο metaverse τραβούν την προσοχή.

Σύμφωνα με το Business Insider, ένα εικονικό mega yacht που κατασκευάστηκε στο metaverse για το διαδικτυακό παιχνίδι, The Sandbox, μόλις πουλήθηκε για 650.000 δολάρια, καθιστώντας το πιο ακριβό αντικείμενο που πουλήθηκε ποτέ στην πλατφόρμα.

Βέβαια, για να είμαστε ωστόσο ακριβείς, η ίδια η λέξη «αντικείμενο» σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μπει σίγουρα σε εισαγωγικά και να τεθεί υπό αμφισβήτηση … αφού το mega yacht είναι εικονικό.

Από την άλλη τα χρήματα που δόθηκαν είναι πέρα για πέρα.. αληθινά. Εσείς θα προχωρούσατε σε μια τέτοια «σοφή» αγορά;

Εσείς κατέχετε ψηφιακά… περιουσιακά στοιχεία;

Από τότε που ο Mark Zuckerberg άλλαξε το όνομα της εταιρείας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε Meta, τα γεγονότα στο metaverse έχουν τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη το πρώτο tweet του Jack Dorsey που κέρδισε κάτι λιγότερο από τρία εκατομμύρια δολάρια ως NFT, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα ψηφιακά στοιχεία φαίνεται να έχουν πλέον μεγαλύτερη ζήτηση.

Το Sandbox είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε, να κατέχετε και να συγκεντρώσετε έσοδα από αντικείμενα στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχα εικονικές εμπειρίες της πλατφόρμας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το Minecraft, όπου ανεξάρτητα από το τι κατασκευάζετε καταλήγει να ανήκει στους προγραμματιστές της πλατφόρμας, στο Sandbox, ως δημιουργός είστε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και μπορείτε να το πουλήσετε, σαν να ήταν ακίνητο στον πραγματικό κόσμο.

Μια εικονική διάσταση της ιδιοκτησίας ως επένδυση για Meta..

Metaflower

Το mega yacht με το όνομα Metaflower θα ήταν μια πολύτιμη ιδιοκτησία στον πραγματικό κόσμο. Διαθέτει επιφάνειες προσγείωσης ελικοπτέρων και υδρομασάζ ανάμεσα σε πολλές άλλες ανέσεις και διαθέτει τρία καταστρώματα για να διασκεδάσει τους καλεσμένους σας. Το mega yacht σας δίνει επίσης πρόσβαση στη «φανταστική» Fantasy Marina.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες που αναφέρονται στον ιστότοπο του παιχνιδιού, το MetaFlower πουλήθηκε για 149 ETH μόλις πριν από έξι ημέρες. Όταν μετατρέπεται σε USD, είναι περίπου 650.000 $ και μάλλον πρόκειται για ένα υπερβολικό πόσο για ένα πολυτελές περιουσιακό στοιχείο, το οποίο δεν θα μπορέσετε ποτέ… να το δείτε από κοντά.

Αυτό είναι το φουτουριστικό σπίτι που… έχει πόδια και περπατάει

Ωστόσο είναι ακόμη νωρίς για το metaverse και έτσι κάποιοι άνθρωποι σπεύδουν απλώς να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία από τα οποία μπορούν να κερδίσουν χρήματα αργότερα.

Αν νομίζετε ότι και το metaverse είναι μια φούσκα που σύντομα θα σκάσει, τότε δεν είστε μόνοι. Όπως επισημαίνει το Futurism, η αγορά αυτού του γιοτ ή οποιωνδήποτε άλλων παρόμοιων περιουσιακών στοιχείων, που είναι ακόμα διαθέσιμα προς πώληση στη σειρά The Fantasy Collection, είναι ένας διαφορετικός τρόπος… να πετάξετε τα χρήματά σας.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του Whale Trailer Cabin μας «ταξιδεύει» στο μέλλον

Ωστόσο, ως ψηφιακό στοιχείο, το γιοτ δεν χρειάζεται συντήρηση και μπορείτε να το καθαρίσετε με το πάτημα ενός κουμπιού αν ποτέ κάνετε… ένα εικονικό πάρτι σε αυτό.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!