Αυτό είναι το φουτουριστικό σπίτι που… έχει πόδια και περπατάει

Ένα φουτουριστικό σπίτι, σχεδιασμένο από τον Encho Enchev, που «βαδίζει στο μέλλον».

Ένα φουτουριστικό κινητό σπίτι που διαθέτει μηχανικά πόδια μπορεί να υπολογίσει και να σταθεροποιηθεί ακόμα και στα πιο ανώμαλα εδάφη… κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση σε… άλλους πλανήτες.

Η φουτουριστική ιδέα του κινητού σπιτιού ανήκει στον σχεδιαστή Encho Enchev και, πέρα από το να μοιάζει με ένα ρομπότ-αράχνη, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί με τα μηχανικά πόδια να διασχίσει εκτάσεις, μεταφέροντας το ίδιο το σπίτι, αλλά και τους διαμένοντες σε αυτό ακόμη και στους πιο άγριους και απομακρυσμένους προορισμούς του αύριο.

Ο Encho Enchev οραματίζεται ότι οι κατοικίες του μέλλοντος θα μπορούν να μετακινούνται

Τα τελευταία χρόνια, ο τρόπος που προσεγγίζουμε την εργασία, τη ζωή και τα ταξίδια έχουν αλλάξει ριζικά. Η δυνατότητα να μετακινούμαστε με περισσότερη ευκολία και ελευθερία παίρνοντας την εργασία μας, μαζί μας, όπου εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε φαίνεται πως πλέον επηρεάζει ακόμα και τον σχεδιασμό των κατοικιών.

Οι σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο εμπνέονται από την εξέλιξη του τρόπου ζωής της ανθρωπότητας και σχεδιάζουν με βάση αυτό το συλλογικό κίνημα προς την κινητικότητα με πολυποίκιλους τρόπους.

Σήμερα τα αυτοκίνητα και τα τροχόσπιτα μετατρέπονται όλο και πιο συχνά και σε κινητούς χώρους εργασίας.

Κοιτώντας μπροστά σε μια πιο φουτουριστική ιδέα της κινητικότητας, ο εικαστικός Encho Enchev σχεδίασε σε τρισδιάστατη μορφή ένα τροχόσπιτο στηριγμένο σε μηχανικά πόδια που μπορεί να διασχίσει όλα τα είδη εδάφους για να μεταφέρει τους κατοίκους σε απομακρυσμένους και αναπάντεχους προορισμούς.

Πως μπορεί να λειτουργεί το κινητό σπίτι του μέλλοντος

Μέσα σε ένα κυβικό πλαίσιο, το τροχόσπιτο του Encho Enchev συνδυάζει τα ουτοπικά, sci-fi σχεδιαστικά στοιχεία των ρετρό χρόνων με φουτουριστικές δυνατότητες μεταφοράς για να δημιουργήσει έναν σύγχρονο και παράλληλα οικείο χώρο που «βαδίζει προς το μέλλον».

Υποστηριζόμενο από τα μηχανικά του πόδια, το τροχόσπιτο μπορεί είτε να παραμείνει ανυψωμένο, σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος, είτε να κατέβει κοντά στο έδαφος.

Τα μηχανικά πόδια είναι ευκίνητα και ενισχυμένα από ένα στρώμα 5 εκατοστών από αντιολισθητικό καουτσούκ και δύο αναπτυσσόμενες αιχμές στο κάτω μέρος κάθε ποδιού, διασφαλίζοντας ότι κάθε βήμα που κάνει το κινητό σπίτι, να είναι σταθερό.

Ο Encho Enchev εξόπλισε, επίσης, το κινητό του σπίτι με τέσσερα αναπτυσσόμενα μέρη που παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη, ώστε το τροχόσπιτο να μπορεί να παραμένει στη θέση του ακόμη και σε ένα εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος.

Και έτσι θα είναι το τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό του κινητού σπιτιού…

Στο εσωτερικό, ο Encho Enchev ήλπιζε να πετύχει μια μοντέρνα και υψηλής τεχνολογίας  σχεδιαστική διάταξη με καμπύλα στοιχεία και λεπτομέρειες με έντονα χρώματα σε ένα κατά τα άλλα λευκό, μίνιμαλ εσωτερικό.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του Whale Trailer Cabin μας «ταξιδεύει» στο μέλλον

Βρίσκοντας έμπνευση στις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής του μέλλοντος, εξόπλισε τα παράθυρα του τροχόσπιτου με τεχνολογία έξυπνου γυαλιού που μπορούν να λειτουργούν σαν αόρατες κουρτίνες για συσκότιση.

Γεμάτο με έξυπνη τεχνολογία και πολλές οικιακές συσκευές, όπως αυτοματοποιημένα έπιπλα και έξυπνη τεχνολογία, αυτό το κινητό σπίτι θα είναι ικανό να προσφέρει άνεση και ευκολία.

 Η λύση από το μέλλον για «υπερυψωμένες» δημόσιες μεταφορές που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή

Σε κάθε περίπτωση, ο εσωτερικός σχεδιασμός του χώρου διαβίωσης αποπνέει διαχρονική  αισθητική πάντα με την προσθήκη όμως της εμπνευσμένης φουτουριστικής ματιάς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!