Ένα Volkswagen ID. Buzz στις… υπηρεσίες της Porsche

To Volkswagen ID. Buzz Renndienst είναι μία έκδοση, την οποία χρησιμοποιούσε παλαιότερα η Porsche στους αγώνες, με τα θρυλικά Τ1 και Τ2.

Τα παλιά χρόνια, σε περίοδο αγώνων η Porsche χρησιμοποιούσε ειδικά διαμορφωμένα Van, τα οποία εξυπηρετούσαν κυρίως στην μεταφορά του προσωπικού. Μάλιστα, τα εν λόγω οχήματα, διέθεταν και δική τους ονομασία, την έκδοση Renndienst. Μάλιστα, τότε η έκδοση Renndienst αφορούσε τα θρυλικά μοντέλα της Volkswagen, αρχικά το Τ1 και αργότερα το Τ2.

Με αφορμή τους εορτασμούς της 75ης επετείου της Porsche, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει ξανά την ίδια εκδοχή. Μάλιστα, αυτή τη φορά η έκδοση Renndienst έγινε πραγματικότητα πάνω στο ρετρό αμάξωμα του αμιγώς ηλεκτρικού Volkswagen ID. Buzz. Έτσι, το ήδη αρκετά ενδιαφέρον ηλεκτρικό MPV, απέκτησε την απόχρωση Burgundy Red, όπως παραδοσιακά είχα τα οχήματα για αυτό το σκοπό.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Οκτώ μονάδες Volkswagen ID. Buzz Renndienst από την Porsche

Για την ύπαρξη του ηλεκτρικού Van ID. Buzz Renndienst υπεύθυνη είναι η Porsche Ολλανδίας, η οποία κατασκεύασε μόλις 8 μονάδες. Μάλιστα, τα ειδικά διαμορφωμένα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους στις εκθέσεις της μάρκας στη χώρα. Ωστόσο, η χρήση τους θα είναι καθαρά για διαφημιστικούς σκοπούς.

Επιπλέον, η ολλανδική εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μία φωτογράφιση του ID. Buzz, σε συνδυασμό με μία Porsche Taycan Sport Turismo. Μάλιστα, ακόμη και το πολυτελές σπορ μοντέλο διέθετε την ίδια κόκκινη απόχρωση αλλά και τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Ωστόσο, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Volkswagen ID. Buzz Renndienst δεν διαθέτει κάποιου είδους βελτιωτική επέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα το οποίο αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής. Επιπλέον, εργοστασιακή είναι και η μπαταρία του, η οποία έχει χωρητικότητα 77 kWh και μπορεί να προσφέρει αυτονομία 423 χιλιομέτρων.

Volkswagen ID. Buzz: «Άμεση» παράδοση υπό προϋποθέσεις

Ένα Volkswagen ID. Buzz στις υπηρεσίες της Porsche

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την έκδοση Renndienst;

Το 1954, ήταν η χρονιά που η Porsche για πρώτη φορά χρησιμοποίησε ένα Renndienst, ως όχημα υποστήριξης της ομάδας. Μάλιστα, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Mille Miglia, χρησιμοποιώντας την πρώτη γενιά του Van της Volkswagen, το Τ1.

Βέβαια, το όχημα δεν είχε ως αποκλειστικό σκοπό την μεταφορά των ανθρώπων της ομάδας. Το εσωτερικό του είχε ανάλογη χρήση ενός κινητού συνεργείου, διαθέτοντας όλα τα εργαλεία και τα ανταλλακτικά για τα αγωνιστικά οχήματα.

Volkswagen ID. Buzz: Οι τιμές του στην Ελλάδα

Αργότερα, την θέση του Τ1 πήρε η επόμενη γενιά Τ2, τα οποία στη ζωή τους διένυσαν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα. Ωστόσο, βασικό προσόν για την επιλογή του ήταν η υψηλή αξιοπιστία των αερόψυκτων μοντέλων. Κάποια από τα οχήματα Renndienst που έχουν διασωθεί, είναι διαθέσιμα στο κοινό σε μουσεία. Ωστόσο, μερικά από αυτά, είναι στην κατοχή συλλεκτών οχημάτων της Porsche.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!