Ενθαρρυντικά στοιχεία από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Περίπου 7.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχουν συνολικά ένα ολιστικό πλέγμα για αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων με ηλεκτρικά», τόνισε ο κ. Αμυράς.

«Έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αφού σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου 7.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν πριν από δύο έτη κυκλοφορούσαν μόνο 700», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Πάτρα, με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και εναλλακτικές μορφές ενέργειας στην μηχανοκίνηση», το οποίο διοργανώνουν το σωματείο ΦΙΛΜΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας), η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε, «οι αριθμοί θα επιταχυνθούν και θα αυξηθούν από την επόμενη χρονιά», ενώ αναφερόμενος στα οφέλη για το περιβάλλον από την κυκλοφορία των 7.500 ηλεκτρικών αυτοκινήτων είπε ότι «έστω με αυτές τις μονάδες ηλεκτρικής μετακίνησης έχουμε ήδη εξοικονομήσει σχεδόν 11 δισεκατομμύρια γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα».

Επίσης, ο κ. Αμυράς σημείωσε ότι «μέσω του «Πράσινου Ταμείου» χρηματοδοτούμε τους δήμους της χώρας για να φτιάξουν τα σχέδια, τις περιοχές και τις μονάδες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και ήδη υπάρχουν σχεδόν 1.000 δημόσια σημεία φόρτισης, ενώ πριν από δύο χρόνια δεν ξεπερνούσαν τα 80».

⇒ Απαγόρευση πώλησης νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ελλάδα από το 2030

Στόχος έως το 2030 ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους να είναι ηλεκτρικό

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι «χωροθετούνται άμεσα επιπλέον 11.500 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης, με στόχο έως το 2030 ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους να είναι ηλεκτρικό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «εμείς, μέσω της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων, ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο στην Ελλάδα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης» και συνέχισε: «Ο νόμος αυτός προσφέρει οικονομικά και φορολογικά κίνητρα στους πολίτες. Έτσι λοιπόν, εάν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορεί να ωφεληθεί έως και 7.000 ευρώ, ένας ιδιοκτήτης ταξί θα έχει όφελος έως 10.500 ευρώ, ενώ μία εταιρεία που θέλει να χρησιμοποιήσει στον επαγγελματικό της στόλο ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα έχει ένα όφελος 6.500 ευρώ».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχουν συνολικά ένα ολιστικό πλέγμα για αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων αυτοκινήτων με ηλεκτρικά», προσθέτοντας ότι «έχουμε επιδοτήσει την αγορά για 12.000 ηλεκτρικά ποδήλατα και 3.500 ηλεκτρικά δίκυκλα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την ηλεκτροκίνηση για αυτό και καλούμε την Ελληνική κοινωνία να αντιληφθεί τα οφέλη της και να προσδεθεί στο νέο ηλεκτροκίνητο άρμα για μία βιώσιμη μετακίνηση στην χώρα μας».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!