Το Nissan Ariya στους εμβληματικούς δρόμους της πίστας του Μόντε Κάρλο

Τους δρόμους του Μόντε Κάρλο, όπου διεξάγεται το Grand Prix του Μονακό, επέλεξε η Nissan για να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού coupé crossover της, το κομψό Ariya. Και η επιλογή της ήταν άψογη για το ντεμπούτο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που έδειχνε να ταιριάζει απόλυτα με την ομορφιά της γαλλικής ριβιέρας.

Το νέο EV της Nissan πάτησε στο ίδιο οδόστρωμα όπου πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία έτρεξε για το πρωτάθλημα της Formula E.

«Το Ariya είναι η επιτομή της καινοτομίας της Nissan στην ηλεκτρική κινητικότητα και αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή στο επόμενο κεφάλαιο της Nissan για τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Προϊοντικού Σχεδιασμού και Τιμολόγησης της NissanAMIEO, Arnaud Charpentier, ενώ για το σύστημα e-4ORCE ανέφερε πως η οδήγηση του Ariya στους δρόμους του Μονακό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e-4ORCE, στο οποίο αναφέρθηκε ο Arnaud Charpentier, είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, ένα μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο, «έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίζει τη ζωή των ανθρώπων μέσω μιας απρόσκοπτης, διαισθητικής και προσαρμοσμένης εμπειρίας».

Το “e” στο e-4ORCE σημαίνει το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Nissan. Το “4ORCE” αναφέρεται στη φυσική ισχύ και ενέργεια του οχήματος, με το “4” να αντιπροσωπεύει τον έλεγχο όλων των τροχών. Γεννημένο από την πλούσια ιστορία της εταιρείας στην ανάπτυξη αξιομνημόνευτων οχημάτων παντός εδάφους και σπορ αυτοκινήτων, το e-4ORCE είναι ο πνευματικός απόγονος του συστήματος κατανομής ροπής ATTESA E-TS του Nissan GT-R και του έξυπνου συστήματος 4X4 του Nissan Patrol.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το νέο Jeep Wrangler 4xe

Το ηλεκτρικό coupé crossover είναι η τελευταία πρόταση της Nissan και αντικατοπτρίζει το καινοτόμο και ηλεκτρικό μέλλον της, συνδυάζοντας τις ισχυρές επιδόσεις, συνδεδεμένες τεχνολογίες και έναν νέο σχεδιασμό που θέλει να ορίσει ένα δικό του χαρακτήρα.

Τα σημεία που θέλει να αναδείξει η εταιρεία με το νέο της μοντέλο είναι η προηγμένη συνδεσιμότητα και τεχνολογία που διαθέτει καθώς και το ανταγωνιστικό εύρος χωρητικότητας μπαταρίας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan θα διατίθεται στην Ευρώπη σε πέντε εκδόσεις με στόχο να κατακτήσει, εκτός από τα βλέμματα στους δρόμους του Μονακό, και τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών που θα επιλέξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους.

Σε αυτό το στοίχημα, η Nissan έχει σύμμαχο και την μεγάλη, πλέον της δεκαετίας, εμπειρία της στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία και ορίζει την στρατηγικής της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, μεταφέροντας γνώσεις και τεχνολογία μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των εμπορικών της οχημάτων και επιδιώκοντας την

Με την πρώτη διαδρομή του Ariya στο εμβληματικό Circuit de Monaco η Nissan θέλει να δείξει στο παγκόσμιο κοινό ότι ο ενθουσιασμός των ηλεκτρικών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές, είναι κάτι που όλοι μπορούν να βιώσουν.

Διαβάστε επίσης: Η απροσδόκητη ομορφιά του εσωτερικού της νέας EQS της Mercedes-Benz

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!