Επιταχύνοντας με ένα «γυμνό» Tesla Model 3

Ένας YouTuber «έγδυσε» ένα Tesla Model 3 Performance, με σκοπό να μάθει πόσο πιο γρήγορο θα είναι στο 0-100 χλμ./ώρα. Τελικά τα κατάφερε;

Τα μοντέλα της Tesla αποτελούν τα «αγαπημένα» μοντέλα πολλών στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα των YouTubers. Αρκετές φορές έχουμε δει ιδιαίτερες παρουσιάσεις, όπου είτε τα εκθειάζουν, είτε τα χλευάζουν. Ωστόσο, αυτό ισχύει γιατί τα μοντέλα της αμερικάνικης φίρμας έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μάλιστα, αυτό δείχνουν και οι πωλήσεις τους, οι οποίες έχουν ταράξει τα νερά του «εξηλεκτρισμένου» ανταγωνισμού.

Τώρα, το κανάλι «B is for Built» στο YouTube, επικεντρώνεται σε ένα Tesla Model 3, το οποίο κυριολεκτικά… καταστρέφει. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα του καναλιού ασχολείται με το εν λόγω όχημα. Την πρώτη φορά, ο Chrisιδιοκτήτης του καναλιού, αποφάσισε να αφαιρέσει σταδιακά κάποια σημαντικά τμήματα του αυτοκινήτου, ώστε να δει μέχρι ποιο σημείο θα λειτουργεί.

Οδηγώντας ένα Tesla Model 3… ανάποδα!

Επιταχύνοντας με ένα «γυμνό» Tesla Model 3

Τώρα, αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό, ώστε να δει αν μπορεί να προσφέρει στο Tesla Model 3 Performance καλύτερο «0-100». Και πώς θα το καταφέρει αυτό; Αφαιρώντας και κόβοντας κάθε τμήμα του αυτοκινήτου. Φυσικά, αυτή η κίνηση θα προσέφερε μειωμένο βάρος στο όχημα, το οποίο εντέλει, καταστράφηκε.

Πιο συγκεκριμένα, αφαίρεσε όλα τα μέρη του εσωτερικού, καθώς και του αμαξώματος. Και όταν έφτασε στο πλαίσιο του οχήματος, το έκοψε και αυτό. Το μόνο σημείο που παρέμεινε στο αυτοκίνητο, ήταν ένα μέρος της κεντρικής κολώνας από την αριστερή πλευρά. Προφανώς, ο λόγος ήταν ότι η ζώνη του οδηγού θα έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να παραμείνει λειτουργική.

Ακυβέρνητο καράβι αυτό το… Tesla Model 3

Επιταχύνοντας με ένα «γυμνό» Tesla Model 3

Τελικά κατάφερε καλύτερο «0-100» το εν λόγω Tesla Model 3;

Αν και το τελικό αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για το Tesla, οι μετρήσεις έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ειδικότερα, στην εργοστασιακή κατάσταση, το μοντέλο πραγματοποιεί τη μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, με τις… επεμβάσεις του Chris, το νούμερο αυτό μειώθηκε κατά πολύ, φτάνοντας τα 2,46 δευτερόλεπτα. Αρκετά εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι το πολυαναμενόμενο Tesla Roadster, θα κάνει 1,9 δευτερόλεπτα για την ίδια μέτρηση.

Οδηγώντας ένα Tesla Model 3… ανάποδα!

Μάλιστα, παρατηρώντας την κατάσταση του εν λόγω Tesla, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ωστόσο, έπρεπε να θυσιαστεί το αυτοκίνητο για να μοιραστούμε αυτή την πληροφορία σχετικά με την επιτάχυνση; Μάλλον όχι…

Βέβαια, στο παρακάτω video, θα δείτε όλη τη διαδικασία αφαίρεσης των τμημάτων του μοντέλου. Και τον Chris να κάνει βόλτες στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Editorial