Η ΕQA είναι το νέο ηλεκτρικό «καμάρι» της Mercedes

Με κάθε… επισημότητα και διαδικτυακά, η Mercedes παρουσίασε την πολυαναμενόμενη ηλεκτρική EQA, που βασίζεται στην πλατφόρμα της GLA. Όπως είναι φυσικό, το νέο ηλεκτρικό «καμάρι» της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μοιράζεται πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό του διάκοσμο, με τnν GLA.

H Mercedes EQA, στην έκδοση 250 με την οποία λανσαρίστηκε, εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που της προσδίδει 190 ίππους και 375 Nm ροπής. 

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του μοντέλου, η επιτάχυνση από 0-100 λαμβάνει χώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ «πιάνει» τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.  Η μπαταρία των 66,5 kWh, προσφέρει αυτονομία 420 χιλιομέτρων στην ηλεκτρική EQA.

Διαβάστε: Mercedes: Το 2030 ένα στα δύο αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτροκίνητα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι στο άμεσο μέλλον, θα λανσάρει και τετρακίνητες εκδόσεις της EQA, όπως επίσης και μια εκδοχή της με σαφώς μεγαλύτερη αυτονομία, της τάξεως των 500 χιλιομέτρων.

Το ηλεκτρικό compact SUV εξοπλίζεται με τεχνολογία αιχμής, όπως για παράδειγμα το σύστημα MBUX που σχετίζεται τόσο με την ενημέρωση του οδηγού, όσο και με τη ψυχαγωγία των επιβατών.

To MBUX σημαίνει Mercedes-Benz User Experience – δηλαδή,έξυπνα και διαισθητικά μέσω των μεγάλων οθονών υψηλής ανάλυσης. Ο χειρισμός γίνεται μέσω κινήσεων των χεριών, αφής ή ομιλίας. Με τις λέξεις «Hey Mercedes» ο οδηγό ενεργοποιεί το  MBUX και εκφράζει τις επιθυμίες του.

Επιπλέον, οι διεπαφές για το smartphone και τα ψηφιακά μέσα φροντίζουν για μοναδικό Infotainment.

Ξεχωρίζει, επίσης το σύστημα πλοήγησης, που δύναται να υπολογίζει τη συντομότερη και ταχύτερη διαδρομή για τον προορισμό. Τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης στην EQA σκέφτονται, παρακολουθούν την κυκλοφορία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να προειδοποιούν τον οδηγό για κινδύνους. Οι επιβάτες και άλλοι χρήστες της κυκλοφορίας προστατεύονται αποτελεσματικά – για παράδειγμα, χάρη στη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, ακόμη και αφού φτάσει στον προορισμό.

Η τιμή της Mercedes EQA στη γερμανική αγορά όπου και θα πρωτοκυκλοφορήσει, θα είναι άνω των 47.000 ευρώ.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!