Έρχεται η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 και… όχι μόνο!

Η BMW ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την ηλεκτρική Σειρά 5 ή i5, η οποία παράλληλα θα διαθέτει Plug-in Hybrid και ήπια υβριδικές εκδόσεις.

Ακούστε το άρθρο

Σε λίγους μήνες, η 8η γενιά της BMW Σειράς 5 θα κάνει το ντεμπούτο της. Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το νέο μοντέλο θα είναι πιο δυναμικό και πιο άνετο από ποτέ. Ωστόσο, χάρη στην ευέλικτη αρχιτεκτονική της, η νέα Σειρά 5 θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ως BMW i5.

Επιπλέον, η BMW δήλωσε ότι η γκάμα συστημάτων κίνησης θα διαθέτει παράλληλα Plug-in Hybrid και ήπια υβριδικές εκδόσεις. Μάλιστα, στην περίπτωση των 48V ήπια υβριδικών, τα μηχανικά σύνολα της νέας Σειράς 5, θα είναι βενζίνης και diesel.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Τι δήλωσε για την BMW i5 o Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της φίρμας;

Στο ετήσιο συνέδριο του BMW Group για το 2023, ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα BMW Σειρά 5. Μάλιστα, ανέφερε ότι η Σειρά 5 Sedan θα είναι διαθέσιμη και ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW M Performance.

«Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 καταδεικνύει ότι η BMW συνδυάζει τέλεια τις δυναμικές επιδόσεις και την ηλεκτρική κινητικότητα», δήλωσε ο κ. Zipse. «Ήταν το μοντέλο BMW M με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2022. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα Performance της BMW M GmbH, θα συμπεριληφθεί επίσης στη νέα γκάμα της BMW Σειράς 5 Sedan».

Ο κ. Zipse αποκάλυψε ότι θα δούμε και μία «εξηλεκτρισμένη» επιλογή κινητήρων για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring. «Η BMW Σειρά 5 Touring είναι πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Από την άνοιξη του 2024 θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, Έτσι, θα μας προσφέρει ένα πραγματικά μοναδικό εμπορικό ατού στη συγκεκριμένη κατηγορία», επεσήμανε.

Test Drive || BMW X3 xDrive30e: Υβριδική πολυτέλεια

Έρχεται η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 και …όχι μόνο!

Η κατασκευή θα γίνει στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της BMW στην Ευρώπη

Η κατασκευή της νέας BMW Σειρά 5 Sedan θα γίνει αποκλειστικά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Μάλιστα, η εγκατάσταση στην Κάτω Βαυαρία είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη. Επιπλέον, η κατασκευή της νέας BMW Σειράς 5 θα ξεκινήσει την ίδια χρονιά, κατά την οποία το εργοστάσιο συμπληρώνει 50 χρόνια παραγωγής μοντέλων BMW.

Test Drive || BMW iX: To μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ!

Η παραγωγή στο Dingolfing ξεκίνησε το 1973 και περιλαμβάνει τις BMW Σειρά 7 και Σειρά 8. Μάλιστα, εκεί λαμβάνει χώρα και η κατασκευή της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX. Επίσης, το εργοστάσιο φιλοξενεί το κέντρο τεχνογνωσίας της εταιρείας για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του θα λαμβάνει χώρα η κατασκευή των ηλεκτροκινητήρων, καθώς και των μπαταριών υψηλής τάσης για την BMW i5.

abb_img