Έρχεται η ηλεκτρική Ferrari;

Ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, συνεργάζεται με τη Ferrari για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της φίρμας.

Ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, συνεργάζεται με τη Ferrari για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της ιταλικής φίρμας.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εταιρεία σχεδιασμού LoveFrom, του πρώην στελέχους της Apple, μαζί με τον σχεδιαστή Marc Newson, συνεργάζονται με τη Ferrari για να δημιουργήσουν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας.

Ηλεκτρική Ferrari;

Η Exor, η μητρική εταιρεία της Ferrari, ανακοίνωσε τη συνεργασία με την εταιρεία σχεδιασμού του Jony Ive, LoveFrom. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το project της εταιρείας του πρώην υπεύθυνου σχεδιασμού της Apple.

Σύμφωνα με πηγές των FT, η εταιρεία σχεδιασμού θα δουλέψει με τη Ferrari σε μία ευρεία γκάμα μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της φίρμας, το οποίο θα δούμε το 2025.

Η Ferrari έχει χρόνια εργασίας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η συνεργασία με τους Ive και Newson αναβαθμίζει το portfolio της Exor, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ferrari.

«Το πρώτο δείγμα της νέας συνεργασίας θα φέρει μαζί τις επιδόσεις της Ferrari με την αδιαπραγμάτευτη εμπειρία της LoveFrom».

αναφέρει η Exor στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Πέρα από τη συνεργασία με τη Ferrari, η LoveFrom θα ανακαλύψει μία μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων στη βιομηχανία της πολυτέλειας».

Ένας από τους αναλυτές της Morgan Stanley υπολόγισε πως το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από τη Ferrari θα ανεβάσει την μετοχή της εταιρείας στα 350 δολάρια. Αυτή την περίοδο η τιμή της μετοχής φτάνει τα 211.5 δολάρια, άρα μιλάμε για μεγάλη αύξηση εσόδων στους μετόχους.

Η νέα Ferrari 296 GTB είναι plug-in υβριδική με 830 ίππους

Ποιος είναι ο Jony Ive

Ο Jony Ive άφησε την Apple το 2019, μετά από 27 χρόνια συνεργασίας στην αμερικανική εταιρεία. Εκεί, μάλιστα, ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού για κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιτυχημένα προιόντα της εταιρείας. Όπως το Mac, το iPhone, το iPad και το iPod!

Μετά την αποχώρησή του από την Apple, ανακοίνωσε πως, τη νέα εταιρεία σχεδιασμού, την οποία ονόμασαν «LoveFrom».

Το όνομα προήλθε από μία συζήτηση που είχε ο Ive και ο Steve Jobs, για την κατασκευή προϊόντων με αγάπη. Μάλιστα, η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με την LoveFrom ήταν η Apple.

Η LoveFrom, τέλος, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με την Airbnb για την κατασκευή της ιστοσελίδας και σε άλλους τομείς που είχαν να κάμνουν με το σύστημα βαθμολογίας επισκεπτών και ιδιοκτητών κατοικιών.

Υβριδική plug – in και με 1.000 ίππους η νέα  SF90 Spider

abb_img
spot_img