Κ.Ο.Κ.: Έρχονται σημαντικές αλλαγές!

Το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στον Κ.Ο.Κ.! Οι οδηγοί πρέπει να είναι αρκετά πιο προσεκτικοί.

Έπειτα από 16 χρόνια, έφτασε η στιγμή της αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα στελέχη του Υπουργείου σχεδιάζουν έναν νέο Κώδικα με αυστηρότερες, αλλά πιο δίκαιες ποινές. Στόχος του νέου Κ.Ο.Κ. είναι να συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της νοοτροπίας των οδηγών.

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για το ηλεκτρικό πατίνι;

Τι θα γίνει με την αφαίρεση πινακίδων

Ο νέος Κ.Ο.Κ. θα περιέχει μια μεγάλη αλλαγή που αφορά την αφαίρεση πινακίδων. Η αλλαγή αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο δίκαιες θα είναι οι ποινές. Μέχρι και σήμερα, όταν γίνει παράβαση και υπάρχει αφαίρεση πινακίδων, το αυτοκίνητο ακινητοποιείται για το χρονικό διάστημα που προβλέπει η ποινή. Αυτή η τακτική είναι πλέον παρελθόν. Με το νέο Κ.Ο.Κ. θα υπάρχει άμεση επιστροφή των πινακίδων. Αρκεί ο οδηγός να παραδώσει το δίπλωμά του για το διάστημα που προβλέπει η παράβαση που έκανε. Επιτέλους λοιπόν, η τιμωρία πέφτει στον οδηγό κι όχι στο αυτοκίνητο.

Μείωση και του ορίου ταχύτητας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο νομοθέτης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, να μειωθεί το όριο ταχύτητας. Η μείωση θα εφαρμοστεί στους αστικούς δρόμους, αλλά και σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Το όριο θα αγγίζει τα 30 χλμ./ώρα. Νούμερο σίγουρα χαμηλό, αλλά είναι αυτό που έχει επιλεγεί κι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την κίνηση με ποδήλατο στο δρόμο

Ποιες οι ποινές του νέου Κ.;

Φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους: Αν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο
Φυλάκιση έως 10 έτη: Αν είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη ή σημαντική βλάωη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις
Φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών: Αν υπάρχει θάνατος ανθρώπου

Έως και ισόβια κάθειρξη: Αν υπάρχει θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων

abb_img
spot_img