Έρευνα αξιοπιστίας: Toyota και Porsche 718 στην κορυφή

Έρευνα αξιοπιστίας έδειξε ότι τα δύο τρίτα των μαρκών έχασαν σε αξιοπιστία εφέτος. Όμως  Toyota και Lexus παραμένουν στην κορυφή.

Έρευνα αξιοπιστίας έδειξε ότι Toyota και Lexus παραμένουν στην κορυφή, ενώ από μοντέλα πρώτη είναι η Porsche 718. Στην τελευταία θέση είναι η Chrysler, καθώς τα δύο τρίτα των μαρκών έχασαν σε αξιοπιστία εφέτος.

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας αξιοπιστίας από την J.D. Power δεν είναι ενθαρρυντικά για τα νέα αυτοκίνητα. Αφού έχουν καταγραφεί κατά μέσο όρο 190 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Δηλαδή 4 προβλήματα περισσότερα ανά 100 οχήματα από έδειξε η έρευνα πριν από 12 μήνες. Το χειρότερο είναι η αύξηση στον ρυθμό των προβλημάτων. Πριν από έναν χρόνο το 12% των ιδιοκτητών αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα από τις πρώτες 90 ημέρες έως τα τρία χρόνια κυκλοφορίας. Τώρα έχει αυξηθεί στο 17%.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η Έρευνα Αξιοπιστίας Οχημάτων της J.D. Power για το 2024 συγκέντρωσε στοιχεία από 30.595 πρώτους ιδιοκτήτες οχημάτων από το 2021. Η έρευνα έγινε από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της J.D. Power, Frank Hanley, ενδέχεται να υπάρχει εξήγηση. Αυτή η μείωση στην αξιοπιστία μπορεί να αποδοθεί πιθανότατα στην πανδημία και στις πιέσεις που άσκησε στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι ίσως βελτιωθεί όταν ο εφοδιασμός επανέλθει στο φυσιολογικό ρυθμό.

Ποιά είναι τα περισσότερα προβλήματα

Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν την τεχνολογία των οχημάτων. Οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν 49,1 προβλήματα ανά 100 οχήματα στα συστήματα ψυχαγωγίας. Διπλάσια δηλαδή από το δέυτερο πρόβλημα στη λίστα, τα εξωτερικά μέρη του οχήματος. Η σύνδεση των Apple CarPlay και Android Auto είναι το κύριο πρόβλημα, με το σύστημα φωνητικών εντολών στη δεύτερη θέση.

Ψηλά είναι και τα προβλήματα στα ηλεκτρικά οχήματα, με 256 προβλήματα ανά 100 οχήματα. Τα plug-in υβριδικά έχουν 216, τα υβριδικά 191, ενώ τα οχήματα εσωτερικής καύσης αναφέρουν 187 προβλήματα για κάθε 100 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, τα προβλήματα υψηλής τεχνολογίας δεν είναι τα μόνα στα ηλεκτρικά οχήματα. Η J.D. Power αναφέρει ότι το 39% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αντικαταστήσει τα ελαστικά τους μετά από τρία χρόνια κυκλοφορίας. Όταν οι ιδιοκτήτες συμβατικών οχημάτων είναι αντίστοιχα στο 20%.

Toyota, η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων

Αξιοπιστία ανά Μάρκα

Στην κορυφή της λίστας είναι η Toyota, με 147 προβλήματα ανά 100 οχήματα, ενώ η Lexus, ηγείται στον πολυτελή τομέα και στο σύνολο της βιομηχανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με 135 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Στο άλλο άκρο είναι η Chrysler με 310 προβλήματα ανά 100 οχήματα, ενώ η Tesla δεν συμπεριλαμβάνεται διότι, σύμφωνα με τη J.D. Power, δεν πληροί τα κριτήρια της έρευνας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είχε 252 προβλήματα ανά 100 οχήματα. Κάτι που είναι πολύ χειρότερο από τον μέσο όρο, στο 190. Και θα την τοποθετούσε στις πέντε τελευταίες μάρκες.

Porsche: Η νέα 718 Cayman GT4 ePerformance στην πίστα

Porsche: Η πρώτη ηλεκτρική Boxster καταφθάνει

Πιο Αξιόπιστα Μοντέλα

Όσον αφορά στα μοντέλα, η κορυφαία θέση συνολικά δεν πηγαίνει σε Toyota ή Lexus, αλλά στην σειρά της Porsche 718. Που αποτελείται από τα Boxster roadster και Cayman coupe. Αναλυτικά ο πίνακας έχει ως εξής:

Toyota, η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων

Πηγή: carscoops.com

 

abb_img
spot_img