Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Πώς θα ήταν η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο;

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (16-22 Σεπτεμβρίου), φανταζόμαστε μία πόλη καθαρή, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση και θόρυβο.

Ναι, είναι αλήθεια ότι η ζωή στην πόλη, μας αρέσει. Προφανώς, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η ατμοσφαιρική ρύπανση, δεν είναι το καλύτερο μας. Όμως τι θα συνέβαινε αν αυτά τα 2 αστικά μειονεκτήματα δεν υπήρχαν; Αν για παράδειγμα η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», η οποία έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο από 16-22 Σεπτεμβρίου, δεν κρατούσε μόνο μίαεβδομάδα; Καλώς ήρθατε στην ιδανική πόλη του μέλλοντος.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αλλάζει τις πόλεις

Για τους μη μυημένους, από 16-22 Σεπτεμβρίου η Ευρώπη απολαμβάνει τα οφέλη της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας». Επιπλέον, η προτροπή προς τους πολίτες είναι να κινηθούν εναλλακτικά: με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα ή και με τα πόδια. Γιατί όχι;

Ειδικότερα, σε πόλεις που έχουν δείξει θετικά δείγματα στον τομέα της μικροκινητικότητας, η συγκεκριμένη εβδομάδα είναι άλλη μία… κανονική εβδομάδα. Ωστόσο, ακόμη και σε πόλεις με μεγαλύτερες δυσκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα της εποχής, κατά τη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» αφήνουν τα αυτοκίνηταπαρκαρισμένα.

Ως γνωστόν, δεν θέλει κόπο, θέλει απλά τον τρόπο. Μάλιστα, η μη χρήση του αυτοκινήτου είναι ευεργετική και για την ψυχική μας υγεία, καθώς πίσω από το τιμόνι αρκετοί βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους. Πόσο μάλλον στο κέντρο της πόλης, με την συμφόρηση να χτυπάει… κόκκινο.

Τέλος, σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra: Το πολυ-εργαλείο!

Πώς θα ήταν η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο;

Η λύση είναι μία, ηλεκτρικό πατίνι για πλήρη ηρεμία

Ας πούμε ότι αποχαιρετούμε δια παντός τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης. Και ότι ταυτόχρονα δεν είμαστε λάτρεις του… συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ούτε θέλουμε να είμαστε fit, άρα αποκλείουμε και το ποδήλατο, ηλεκτρικό ή μη. Που καταλήγουμε; Προφανώς στο ηλεκτρικό πατίνι! Ναι, αυτή είναι η ιδανική λύση, η οποία αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους και κάνει τις αστικές μετακινήσεις βιώσιμες.

Φορτίζεις και απολαμβάνεις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη χωρίς περιττά άγχη και… νεύρα. Η ελευθερία κινήσεων που προσφέρει ένα ηλεκτρικό πατίνι είναι απίστευτη, ενώ την ίδια στιγμή κινείσαι οικονομικά και κυρίως οικολογικά.

Ποιο όμως είναι το κατάλληλο ηλεκτρικό πατίνι για τον καθένα; Το CarsElectric.gr έχει την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα! Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώσαμε 5 ηλεκτρικά πατίνια ιδανικά για την πόλη:

Πώς θα ήταν η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο;

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite

Αν θέλεις να κινείσαι στην πόλη με στιλ, τότε το Xiaomi Electric Scooter 4 Lite είναι το ιδανικό ηλεκτρικό πατίνι, με εμβέλεια 20 χιλιομέτρων. Επίσης, ξεχωρίζει και για το διευρυμένο κατά 5 χιλιοστά deck σε σχέση με την παλαιότερη σειρά, για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα. Παράλληλα, διαθέτει 3 λειτουργίες οδήγησης, καθώς και έξυπνη διαχείριση μπαταρίας με παρακολούθηση μέσω εφαρμογής.

Xiaomi Electric Scooter 4 

Το Xiaomi Electric Scooter 4 εφοδιάζεται με Tubeless ελαστικά 10″, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 30 χιλιόμετρα. Επιπλέον, ξεχωρίζει ο ισχυρός κινητήρας των 600W και η μέγιστη κλίση αναρρίχησης στο 16%. Επίσης, έχει 3 λειτουργίες οδήγησης, έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας και εφαρμογή Home App. Τέλος, περιλαμβάνει αντιολισθητική λαβή, διπλό σύστημα πέδησης και αναβαθμισμένη βάση φόρτισης.

Xiaomi Electric Scooter 4 Go

Το Xiaomi Electric Scooter 4 Go διαθέτει ανθεκτικό πλαίσιο από ατσάλι και αποδίδει μέγιστη ισχύ 400W. Επιπλέον, το deck του είναι στρογγυλό, ενώ συνδέοντας το Xiaomi Electric Scooter 4 Go με το Xiaomi Home/Mi Home app, έχεις πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία χρήσιμων λειτουργιών.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Ιδανικό για άνετες βόλτες και εξερευνήσεις, το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra εφοδιάζεται με διπλό σύστημα ανάρτησης και αποδίδει μέγιστη ισχύ 940W. Με ανθεκτική κατασκευή από κράμα αλουμινίου και ελαστικά DuraGel 10″, συνδυάζει άνεση και απόδοση. Ο ισχυρός κινητήρας 940W χωρίς ψήκτρες, εξασφαλίζει εξαιρετική επιτάχυνση και μεγάλη εμβέλεια 70 χιλιομέτρων.

Xiaomi 4 Pro

Το Xiaomi 4 Pro είναι το ιδανικό ηλεκτρικό πατίνι για την πόλη, με μέγιστη ισχύ κινητήρα στα 350W και αυτονομία που αγγίζει τα 45 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή μπορεί να κινηθεί σε δρόμο με μέγιστη κλίση 20 μοίρες, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα. Τέλος, διαθέτει το νέο ελαστικό Xiaomi DuraGel 10″, με αναβαθμισμένο μέγεθος, καθώς και Gel Σφραγίσματος ελαστικού, για βόλτες χωρίς άγχος. Συνολικά, η εμπειρία οδήγησης είναι σαφώς πιο άνετη, συγκριτικά με το Xiaomi 2 Pro.

Πώς θα αποκτήσω τα ηλεκτρικά πατίνια της Xiaomi;

Ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά επειδή η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» ξεκίνησε, προλαβαίνω να επιλέξω το ηλεκτρικό πατίνι της Xiaomi που μου ταιριάζει; Η απάντηση είναι ναι, χάρη στον Κωτσόβολο. Αρχικά, μπορείς να επισκεφθείς ένα από τα 91 καταστήματα Κωτσόβολος που θα βρεις σε όλη την Ελλάδα. Επιλέγεις το πλάνο δόσεων που επιθυμείς, είτε με πιστωτική κάρτα είτε χωρίς και είσαι έτοιμος.

Και αν θελήσεις κάτι έξτρα, μπορείς να το παραγγείλεις και να το παραλάβεις εύκολα και γρήγορα, μέσω παράδοσης με ραντεβού ή μέσω Quick Drop. Επιπλέον, μην ξεχάσεις την ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία K Total Support, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι πάντα οι συσκευές σου θα λειτουργούν σωστά. Όπως επίσης και την υπηρεσία K Plus – Υπηρεσίες Εγκατάστασης, για εγκατάσταση συσκευής σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι εδώ! Εσύ θα την γιορτάσεις; Μην διστάσεις!

Editorial