Εξαγορά της Carge από τη ΔΕΗ!

Η ΔΕΗ εξαγόρασε τη Carge με στόχο την παροχή προηγμένων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης και ενίσχυση της ΔEΗ Blue.

Η ΔΕΗ προχώρησε στην εξαγορά της startup Carge, η οποία δημιούργησε μια εφαρμογή που απλοποιεί τη διαδικασία φόρτισης. Με αυτό τον τρόπο η ΔΕΗ επιθυμεί την ενίσχυση της ΔBlue, η οποία διαθέτει το πιο εκτεταμένο δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα. Η ΔBlue μετά τη συγκεκριμένη εξαγορά θα προσφέρει ακόμη πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης.

Η startup Carge με μια ματιά

Η Carge δημιουργήθηκε το 2020, με την ανάπτυξη ενός λογισμικού για εφαρμογές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Το εν λόγω λογισμικό παρέχει έναν ψηφιακό χάρτη και προφέρει στην χρήστη την ταχύτερη διαδρομή για τον εκάστοτε σταθμό φόρτισης. Επιπλέον, παρέχει και άλλου είδους πληροφορίες, όπως η υγεία της μπαταρίας του οχήματος κλπ.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κώστας Κοφινάς, δήλωσε:

«Η ενσωμάτωση της ψηφιακής πλατφόρμας της Carge στη ΔEΗ Blue, θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα των κατόχων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Την “ανησυχία αυτονομίας” (range anxiety), δηλαδή τον φόβο των οδηγών και των (μελλοντικών) αγοραστών για την εμβέλεια οδήγησης. Οι οδηγοί, λοιπόν, ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν τον σταθμό φόρτισης. Ακόμη, θα δεσμεύουν τη θέση τους και θα φορτίζουν το όχημά τους απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά».

Φάκελος φόρτιση ηλεκτρικού: Όλα τα apps για να φορτίσεις!

Ο CEO της Carge δήλωσε:

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εφαρμογή της Carge έφτασε στην κορυφή των ψηφιακών καταστημάτων στην κατηγορία της. Έλαβε, μάλιστα, σημαντικές διακρίσεις και ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες με ισχυρούς παίκτες του χώρου. Η ένωση δυνάμεων με τη ΔΕΗ αποτελεί κομμάτι της νέας εποχής ενός οργανισμού με πολυετή ιστορία. Η επόμενη μέρα θα έχει ενδιαφέρον για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουμε με κοινό όραμα να κάνουμε την επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκίνητων έναν καθημερινό τρόπο ζωής».

abb_img
spot_img