Φάκελος φόρτιση ηλεκτρικού: Όλα τα apps για να φορτίσεις!

Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνεται ευκολότερη και λιγότερο πολύπλοκή με τη χρήση κατάλληλων εφαρμογών.

Η αύξηση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβάλλει την δημιουργία κατάλληλων υποδομών για εύκολη και γρήγορη φόρτιση.

Οι Έλληνες, μάλιστα, επιλέγουν την αγορά όλο και περισσότερων EVs αλλά το κομμάτι της φόρτισης τους προβληματίζει. Συγκεκριμένα, διατηρούν ενδοιασμούς για την τοποθεσία, το χρόνο αναμονής αλλά και την πληρωμή της φόρτισης.

Τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων διευκολύνουν διάφορες εφαρμογές στην Ελλάδα. Τα apps αυτά δίνουν στους ιδιοκτήτες των EVs την δυνατότητα της επιλογής ραντεβού για φόρτιση και εξερεύνησης ενός χάρτη με τους πλησιέστερους φορτιστές.

Έκθεση της ΕΥ: Υποδομές για γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικού και… γρήγορα!

Ακόμα, γνωρίζουν εκ των προτέρων την χρέωση της εκάστοτε εταιρείας για τη φόρτιση του οχήματος. Επιπρόσθετα, οι εφαρμογές παρέχουν οδηγίες πλοήγησης προς τους σταθμούς φόρτισης και αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία. Τέλος, μέσω των ίδιων εφαρμογών πραγματοποιούν οι οδηγοί την πληρωμή ανέπαφα.

Φάκελος φόρτιση: όλα τα Apps για να φορτίσεις

Φόρτιση ηλεκτρικού μέσω App

Blink

Η Blink Charging Europe έχει πλέον ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα. Διαθέτει, μάλιστα, ένα ιδιόκτητο δίκτυο φορτιστών. Ακόμα, διατηρεί την πλήρη εποπτεία της τοποθέτησης, της επισκευής και της συντήρησης των φορτιστών.

ChargePlus

Ανεξάρτητος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας με φορτιστές σε σημεία-κλειδιά της χώρας. Οι φορτιστές είναι της εταιρείας Alfen.

Charge Spot

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχει την πρόσβαση κάποιος στο δίκτυο φορτιστών της Watt+Volt. Παράλληλα, η εφαρμογή στο εξωτερικό δίνει πρόσβαση στο δίκτυο της Hubjet.

ΔΕΗ Blue

Η εφαρμογή της ΔΕΗ και περιλαμβάνει φορτιστές σε 61 περιοχές και 31 νομούς. Οι ταχυφορτιστές της, μάλιστα, έχουν ισχύ έως 180kW.

ElpeFuture

Η εφαρμογή ElpeFuture προσφέρει πρόσβαση σε ταχυφορτιστές και φορτιστές AC σε επιλεγμένα πρατήρια BP και EKO. Πρόκειται για δημιούργημα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

EV Loader

Το δίκτυο φορτιστών της εφαρμογής EV Loader περιλαμβάνει ιδιόκτητους φορτιστές αλλά και φορτιστές μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Η start-up, μάλιστα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2020.

EVziiin

Με τη χρήση της εφαρμογής EVziiin μπορεί κανείς να φορτίσει το EV του σε 95.000 σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Fortizo

Η εφαρμογή Fortizo δίνει πρόσβαση σε φορτιστές ημί-ταχείας φόρτισης αλλά και ταχυφορτιστές.

Incharge

Η nrg μέσω της εφαρμογής Incharge δίνει πρόσβαση σε 30 ταχυφορτιστές, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται σε πρατήρια αυτοκινητόδρομων.

Protergia Charge App

Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να φορτίσουν σε φορτιστές της Protergia δωρεάν για όλο το 2022. H Protergia έχει τοποθετήσει τους φορτιστές εντός του Δήμου Αθηναίων, σε μεγάλα ξενοδοχεία και στα πρατήρια της Aegean.

Όλοι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Apps για όλα τα δίκτυα φορτιστών

Στη συνέχεια, θα αναφέρουμε 2 εφαρμογές, οι οποίες προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης σε διαφορετικά δίκτυα φορτιστών. Συγκεκριμένα, μέσω της ίδιας πλατφόρμας παρέχουν πρόσβαση σε διάφορους φορτιστές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Carge app

Η εν λόγω εφαρμογή προφέρει πρόσβαση σχεδόν στο σύνολο των δικτύων φόρτισης στην Ελλάδα. Τη δημιούργησε μια start-up και προσφέρει φόρτιση ανεξάρτητα από το δίκτυο του παρόχου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Charge Assist App

Πρόκειται για την εφαρμογή της INCIT-EV και παρέχει πρόσβαση σε χιλιάδες φορτιστές παγκοσμίως.

abb_img
spot_img