Το Fiat 500e εντυπωσίασε στο Green NCAP

Το Fiat 500e σημείωσε εντυπωσιακή βαθμολογία στο Green NCAP, η οποία περιλαμβάνει 5 αστέρια και το απόλυτο 10 στις 3 κατηγορίες αξιολόγησης.

Έκλεψε την παράσταση με τη βαθμολογία του στις αξιολογήσεις του οργανισμού Green NCAP, το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e. Ο εν λόγω οργανισμός στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην ελαχιστοποίηση των πόρων που χρησιμοποιούν τα επιβατικά μέσα μεταφοράς. Επιπλέον, επιθυμεί τη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Επομένως, το Green NCAP αξιολογεί τα διάφορα αυτοκίνητα σχετικά με το κατά πόσο επιβαρύνουν την ποιότητα του αέρα. Ακόμη, εξετάζουν τη συμβολή τους στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και την αξιοποίηση με τον πλέον αποδοτικό τρόπο της ενέργειας που χρησιμοποιούν.

Test Drive || Fiat 500e: Το ακαταμάχητο ηλεκτρικό!

Το Fiat 500e ήταν άριστο

Το ηλεκτρικό 500e απέσπασε 5 αστέρια κατά τη βαθμολογία του από το Green NCAP, καθώς και το απόλυτο 10 στα 10 στις επιμέρους 3 κατηγορίες αξιολόγησης. Αναμενόμενη λοιπόν, ήταν και η βαθμολογία του σχετικά με την έκλυση βλαβερών αερίων, αφού είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ακόμη, εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του λόγω του προηγμένου συστήματος ηλεκτροκίνησης που χρησιμοποιεί, αλλά και του συγκρατημένου βάρους του. Πιο συγκεκριμένα, το 500e ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Ακόμη, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Fiat αποδίδει 118 ίππους και έχει αυτονομία 320 χιλιομέτρων σε μεικτές συνθήκες και 460 χιλιομέτρων σε αστικές. Τέλος, το ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης 85 kW προσφέρει 50 χιλιόμετρα αυτονομίας με 5 λεπτά φόρτισης. Ακόμη, ολοκληρώνει τη φόρτιση 0-80% μέσα σε 35 λεπτά.

Fiat 500e: Ακόμη πιο προσιτό με το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα;

Όλες οι εκδόσεις του Fiat 500e (hatchback, cabrio και 3+1) λαμβάνουν τη μέγιστη επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Έτσι, η τιμή του ξεκινά από τα 25.550 ευρώ.

Επιπρόσθετα, το μοντέλο φέρει εγγύηση για τα μηχανικά του μέρη, αλλά και τη μπαταρία. Μάλιστα, για τα μηχανικά μέρη η εγγύηση είναι 5ετής ή 200.000 χιλιομέτρων και για τη μπαταρία 8ετής ή 160.000 χιλιομέτρων.

Editorial