Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Ένα γρήγορο φλας, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πρόβλημα καλωδίωσης ή ρελέ, ενώ συνήθως σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά

Ακούστε το άρθρο

Στην περίπτωση ενός φλας αυτοκινήτου που αναβοσβήνει γρήγορα απο στιγμιαία βλάβη, δεν χρειάζεται να σας πιάσει πανικός ή να εκνευριστείτε, αφού είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα.

Γενικά, όταν αναποδογυρίζετε το μοχλό της ένδειξης για να ενεργοποιήσετε τα φλας σας, βλέπετε μια σταθερή αναλαμπή να αναβοσβήνει από τις ενδεικτικές λυχνίες στο σύμπλεγμα του ταμπλό σας, ενώ θα ακούσετε μια ηχητική επιβεβαίωση ότι οι ενδείξεις όντως αναβοσβήνουν.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Μερικές φορές, η ηχητική προειδοποίηση θα είναι πολύ πιο γρήγορη και τα φλας θα αναβοσβήνουν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα από τα άλλα φώτα σας μπορεί να έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Αιτίες

Υπάρχουν μερικοί πιθανοί λόγοι για αυτό, κυρίως όσον αφορά το ηλεκτρικό κύκλωμα για τα φώτα σηματοδότησης και πιθανώς κάποιες ελαττωματικές συνδέσεις. Ένα γρήγορο φλας, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πρόβλημα καλωδίωσης ή ρελέ. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές για να ελέγξετε για σφάλματα:

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Ελέγξτε τους λαμπτήρες: Ελέγξτε τον λαμπτήρα που αναβοσβήνει γρήγορα σε περίπτωση που είναι χαλαρός στο εξάρτημα, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλισμένος και δοκιμάστε ξανά τις ενδείξεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε το «βαρελάκι» με τα δάχτυλά σας, καθώς το υπολειμματικό λάδι, μπορεί να προκαλέσει έκρηξη όταν θερμαίνεται. Ελέγξτε ότι όλες οι «βόλτες» βίδωσης, είναι σε καλή κατάσταση σε όλα τα εξωτερικά φώτα.

Ελέγξτε για κακή σύνδεση γείωσης: Τα καλώδια που συνδέουν τα διάφορα εξαρτήματα στο κύκλωμα, μπορεί να φθαρούν όπως οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να επηρεαστούν από σκουριά, ή να σπάσουν οι συνδέσεις από τριβή ή υπερθέρμανση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμαστική λυχνία ή πολύμετρο σε διαφορετικά σημεία, για να ελέγξετε ότι η ηλεκτρική ενέργεια ρέει σωστά ή να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να εξετάσει τις φίσες, την πλεξούδα, το περίβλημα και τις πρίζες.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Ελέγξτε την τάση: Ενώ ελέγχετε την κατάσταση της καλωδίωσης, θα ήταν λογικό να ελέγξετε ότι υπάρχει επαρκής τροφοδοσία τάσης. Φυσικά, οποιαδήποτε ηλεκτρικά εξαρτήματα, χρειάζονται μια ορισμένη ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσουν και αν δεν αρκούν, θα υπάρξουν προβλήματα.

Ελέγξτε το ρελέ των φλας: Αυτή η συσκευή ελέγχει πραγματικά πόσο γρήγορα αναβοσβήνουν οι ενδείξεις σας και έχει διαμορφωθεί για το αυτοκίνητό σας από τον κατασκευαστή. Εάν έχει αντικατασταθεί με ένα εξάρτημα που δεν είναι απολύτως συμβατό, αυτό μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα του φλας που αναβοσβήνει. Επιπλέον, μια δυσλειτουργία εδώ θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το αντίστοιχο αριστερό ή δεξί φλας να αναβοσβήνει πολύ γρήγορα ή ακόμα και πολύ αργά.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Ελέγξτε για ασφάλεια φλας: Ένας γρήγορος έλεγχος των ασφαλειών του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να υποδεικνύει εάν μια ασφάλεια χρειάζεται αντικατάσταση ή όχι. Μια κακή ασφάλεια, θα μπορούσε να ευθύνεται για μια ενδεικτική λυχνία που αναβοσβήνει γρήγορα, αλλά να θυμάστε ότι η ασφαλειοθήκη σε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετική θέση απο ένα άλλο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε το εγχειρίδιο κατόχου σας.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Πώς μπορώ να διορθώσω ένα φλας που αναβοσβήνει γρήγορα;

Προφανώς, θέλετε τα φλας αριστερά και δεξιά να αναβοσβήνουν σωστά και τη σωστή στιγμή. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, για το πώς να διορθώσετε μια λυχνία που αναβοσβήνει και που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εάν το πρόβλημα είναι μια καμένη λάμπα, η αλλαγή της είναι συνήθως εύκολη:

Ανοίξτε το καπό ή το πορτμπαγκάζ, ανάλογα με το ποιο φως προκαλεί το πρόβλημα.

Αφαιρέστε το κάλυμμα της κατασκευής – αυτό μπορεί να απαιτεί τη μετακίνηση της μπαταρίας ή άλλων εξαρτημάτων μπροστά της.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Αφαιρέστε τον καμένο λαμπτήρα και αντικαταστήστε τον με τη σωστή μάρκα και μοντέλο.

Φροντίστε να μην αγγίξετε το γυάλινο μέρος του λαμπτήρα όταν στερεώνετε τον νέο λαμπτήρα.

Εάν το πρόβλημα είναι ένα μη γειωμένο ή υποτροφοδοτούμενο καλώδιο:

Αφαιρέστε τη λάμπα από την πρίζα.

Δοκιμάστε κάθε ένα από τα «δόντια» στην υποδοχή χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό φως.

Η αντικατάσταση της ελαττωματικής καλωδίωσης απο μόνοι σας είναι δυνατή, αλλά είναι μια λεπτή διαδικασία.

Είναι καλύτερο να το αφήσετε σε έναν επαγγελματία ή να χρησιμοποιήσετε έναν εκτενή οδηγό.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Εάν το πρόβλημα είναι το ρελέ του φλας:

Η αντικατάσταση αυτού του στοιχείου είναι μάλλον εύκολη.

Απλώς σημειώστε το μοντέλο και βρείτε τον κατάλληλο αντικαταστάτη σε οποιοδήποτε.

ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων.

Φλας: Γιατί αναβοσβήνει γρήγορα;

Εάν το πρόβλημα είναι η ασφάλεια του φλας:

Απλώς αγοράστε ένα καινούργιο και αντικαταστήστε το στην ασφαλειοθήκη – το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας πρέπει να σας δώσει εύκολες οδηγίες. Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα με τα φλας, είναι όταν υπερ-αναβοσβήνει, κάτι το οποίο εμφανίζεται όταν κάνετε αναβάθμιση σε λαμπτήρες LED. Για να το διορθώσετε αυτό, απαιτεί αντικατάσταση του τυπικού ρελέ φλας με ένα κατάλληλο για φώτα LED.

 

abb_img