Η Ford δοκιμάζει τεχνολογίες geofencing σε επαγγελματικά

Η Ford προχωρά σε δοκιμές geofencing για τα επαγγελματικά της οχήματα, με στόχο την οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες του δρόμου.

Τις τεχνολογίες geofencing δοκιμάζει η Ford, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου. Συγκεκριμένα, το geofencing δημιουργεί εικονικές περιοχές, στις οποίες οι οδηγοί επιβραδύνουν την ταχύτητα των οχημάτων τους.

Η επιβράδυνση, μάλιστα, συμβαίνει αυτόματα χωρίς τον εντοπισμό των απαραίτητων πινακίδων από τους οδηγούς. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι ιδανική για συγκεκριμένες αστικές περιοχές με σχολεία, όπου τα όρια ταχύτητας είναι χαμηλά.

Fοrd: Στηρίζει την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Το Geofencing Speed Limit Control της Ford

Η τεχνολογία geofencing καθορίζει ψηφιακά μια συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία ισχύουν συγκεκριμένα όρια ταχύτητας. Συγκεκριμένα το Geofencing Speed Limit Control της Ford θα μπορούσε να καταργήσει την ύπαρξη των πινακίδων κυκλοφορίας.

Επιπλέον, θα συνέβαλλε στην αποφυγή επιβολής προστίμου στους οδηγούς λόγω ακούσιας παράβασης του ορίου ταχύτητας.

Ο οδηγός λαμβάνει τις απαραίτητες ενδείξεις για το όριο ταχύτητας της περιοχής, μέσω του πίνακα οργάνων. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο μειώνει αυτόματα την ταχύτητα. Ωστόσο, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ορίου ταχύτητας ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον, το εν λόγω σύστημα της Ford θα μπορούσε να αποτρέψει την είσοδο συμβατικών οχημάτων σε περιοχές κίνησης οχημάτων με μηδενικούς ρύπους.

Η Fοrd προειδοποιεί για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Οι δοκιμές με το E-Transit

Η Ford για τη δοκιμή των τεχνολογιών geofencing χρησιμοποιεί δύο E-Transit. Συγκεκριμένα, εξετάζει την επίδραση της μείωσης της ταχύτητας στη ροή της κυκλοφορίας και στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Τις δοκιμές η γερμανική φίρμα τις πραγματοποιεί στην Κολωνία και αφορούν σενάρια λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες, όπως ταχυδρομικές και δημοτικές υπηρεσίες. Ακόμη, θα διαρκέσουν έως το Μάρτιο του 2023.

Τέλος, η Ford στο πλαίσιο των δοκιμών χρησιμοποιεί το plug-in υβριδικό Ford Transit Custom για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Εξασφαλίζει, δηλαδή, ότι εντός συγκεκριμένων ζωνών το όχημα περνά στην αμιγώς ηλεκτρική του λειτουργία.

Editorial