Η Ford προειδοποιεί για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Η Ford, σε συνεργασία με gamers, επισημαίνει στους νέους οδηγούς, την επικινδυνότητα της οδήγησης σε κατάσταση μέθης, hangover ή κόπωσης.

Η Ford σε συνεργασία με τη Ford Fund προσπάθησε να μεταφέρει με τον πιο απλό τρόπο το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης στους νέους οδηγούς.

Συγκεκριμένα προχώρησε σε συνεργασία με ανεξάρτητους gamers από την esports ομάδα Team Fordzilla. Με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο επεσήμανε το κίνδυνο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε κατάσταση hangover ή κόπωσης.

Επιπλέον, οι gamers φόρεσαν ειδικές στολές, οι οποίες αναπαριστούσαν τις συνέπειες της μέθης και της υπνηλίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ford Mustang Mach-E: Αυξάνεται η ικανότητα ρυμούλκησης

Τι περιλάμβανε το project της Ford

Το πρόγραμμα της γερμανικής φίρμας περιλάμβανε 2 γύρους οδήγησης από τους gamers. Συγκεκριμένα, ο πρώτος ήταν ο «νηφάλιος» γύρος και ο δεύτερος ήταν αυτός με τα προβλήματα.

Για την αναπαράσταση των αισθημάτων κόπωσης, hangover και μέθης, οι αρμόδιοι χρησιμοποίησαν μειωμένη όραση, βαράκια και ηχητικά εφέ. Επιπλέον, οι στολές αναπαρήγαγαν τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργούσε ένα άτομο στις ανωτέρω συνθήκες.

Κάπως έτσι λοιπόν, αντιλήφθηκαν τις συνέπειες της οδήγησης σε κατάσταση μέθης, hangover και κόπωσης. Η στολή υπνηλίας, η οποία δημιουργεί στιγμιαία τύφλωση, προκάλεσε πολυάριθμες συγκρούσεις.

Ακόμη, η διπλωπία, την οποία προκαλεί η στολή μέθης, συνέβαλε στην επικίνδυνη οδήγηση. Τέλος, η στολή hangover προκάλεσε αλλοπρόσαλλη οδήγηση και μια σύγκρουση, η οποία θα ήταν μοιραία σε πραγματικές συνθήκες.

Ford Pro Charging: Φόρτιση για επαγγελματίες σε άλλο επίπεδο!

Με την εγγύηση της Ford Fund

Η Ford Fund μέσω αυτού του project, επιδιώκει την ανάδειξη των επιπτώσεων στην οδήγηση των διάφορων αδυναμιών εδώ και αρκετά χρόνια. Θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί, μάλιστα, τις στολές για την εκπαίδευση νέων οδηγών στο πλαίσιο του προγράμματος DSFL.

Η Ford Mustang Mach-E GT ετοιμάζεται για περιπολίες!

Επιπλέον, στην Ευρώπη μεταξύ των ηλικιών 15-25 ετών, οι κυριότερες εξωγενείς αιτίες θανάτου είναι τα τροχαία ατυχήματα. Περισπασμοί από τη μουσική, τους συνεπιβάτες ή τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και η αυξημένη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, είναι οι συχνότερες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.

Δείτε το βίντεο με τους gamers:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!