Formula E: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μονοθέσιο της Nissan e.dams

Η Nissan e.dams παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό, αγωνιστικό μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στην 8η σεζόν της Formula E.

Ακούστε το άρθρο

Η Nissan e.dams παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό, αγωνιστικό μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στην 8η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E.

Πιο συγκεκριμένα, η Nissan θέλει να επιδείξει δυναμικά τον ενθουσιασμό και τις επιδόσεις της τεχνολογίας EV.  Ειδικότερα, θα συμμετέχει για τέταρτη σεζόν στο πρωτάθλημα αγώνων των αμιγώς ηλεκτρικών μονοθέσιων,

Εμπνευσμένο από τα ιαπωνικά κιμονό

Το νέο αγωνιστικό χρώμα της Nissan e.dams, με το εντυπωσιακό μαύρο και κόκκινο σχέδιο, είναι εμπνευσμένο από το ιαπωνικό κιμονό.

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Nissan παρουσιάζει μια ελκυστική σχεδίαση που «ανθίζει» στην περιοχή του ρύγχους του αυτοκινήτου. Αποτελώντας μια δημιουργική εφαρμογή του  Alfonso Albaisa, ανώτερου αντιπροέδρου της Nissan, για την παγκόσμια σχεδίαση.

«Η Nissan είναι εδώ όχι μόνο για να αγωνιστεί και να κερδίσει, αλλά για να διασκεδάσει τους λάτρεις του σπορ και να δείξει πόσο συναρπαστικά μπορεί να είναι τα ηλεκτρικά οχήματα.

Με το νέο μας έντονο αγωνιστικό χρώμα, τα αυτοκίνητά μας δεν θα περνούν απαρατήρητα στην πίστα, καθώς αγωνιζόμαστε σε αυτό το συναρπαστικό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Nissan S8 Test day στην πίστα του Le Mans.

Επίσης, σε αυτή τη σεζόν, θα ενεργοποιήσουμε τις αγωνιστικές μας προσπάθειες όπως ποτέ πριν, με φρέσκες και καινοτόμες δραστηριότητες. Ειδικότερα, με το πρόγραμμα Nissan Brain to Performance που στοχεύει να εκπαιδεύσει τους εγκεφάλους των οδηγών μας στους αγώνες, προκειμένου να είναι ακόμα πιο γρήγοροι. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την 8η σεζόν».

Το οδηγικό δίδυμο αποτελεί συνδυασμό εμπειρίας και φρεσκάδας

| Photographer: Lou Johnson| Event: Nissan Brain to Performance| Location: University of Essex| Series: FIA Formula E| Season: 2020-2021| Country: United Kingdom| Keyword: Brain to Performance| Keyword: psychology| Keyword: science|Keyword: scientific study| Keyword: brain function|| | Driver: Sebastien Buemi| Team: Nissan e.dams| Number: 23|
Από αριστερά: Ο Sebastien Buemi και δίπλα του ο Maximilian Guenther.

Μαζί με το τολμηρό, νέο χρώμα της για την 8η σεζόν, η ομάδα θα έχει επίσης μια συναρπαστική νέα σειρά οδηγών.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχει τον βετεράνο της Formula E, Sebastien Buemi, ο οποίος παραμένει στην ομάδα για τέταρτη σεζόν. Στο πλάι του θα έχει το ανερχόμενο αστέρι Maximilian Guenther.

⇒ O νέος οδηγός της Nissan στη Formula E μοιράζεται το όραμα της φίρμας για την ηλεκτροκίνηση

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων έχει δείξει ήδη μια λαμπρή διαδρομή στη Formula E. Οι τρεις νίκες σε αγώνες και μια δεύτερη θέση επί του βάθρου αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Ο Guenther θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Buemi και την υπόλοιπη ομάδα στις επίσημες δοκιμές προετοιμασίας της Formula E. Αυτές θα λάβουν χώρα στο Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Nissan Brain to Performance

Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, το Nissan Brain to Performance, που λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2021, χρησιμοποιεί προηγμένη απεικόνιση και ανάλυση εγκεφάλου για να προσδιορίσει τις ανατομικές ιδιαιτερότητες των  οδηγών αγώνων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξατομικευμένη ανάπτυξη μιας βελτιστοποιημένης εκπαίδευσης για την ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου και της ανατομίας. Αυτό το καινοτόμο, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, θα ενισχύσει τη δυναμική της Nissan, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E.

Η Nissan συμμετέχει στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Φέρνοντας τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Μέρος του στόχου της, είναι η επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050. Επιπλέον, η Nissan σκοπεύει να «εξηλεκτρίσει» τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση. Όπως επίσης και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών. Στόχος της να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Επέκταση της συνεργασίας της Nissan με την Shell

Η Nissan e.dams και η Shell ανακοίνωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους με την υπογραφή μιας νέας πολυετούς συμφωνίας.

Έχοντας ξεκινήσει την συνεργασία από το 2018, η Nissan και η Shell θα προχωρήσουν μαζί και στην εποχή Gen 3. εκινώντας από τη σεζόν 2022/2023. Επιπλέον, θα ενισχύσουν και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων, χρησιμοποιώντας καινοτόμα χημικά και λιπαντικά E-transmission της Shell.

Ο István Kapitány, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Κινητικότητα της Shell, δήλωσε

«Τα EVs είναι στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης κινητικότητας και η Formula E είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας EV. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Nissan e.dams, μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του αθλήματος.

Όχι μόνο θα τους παρέχουμε υπερσύγχρονα, υψηλής απόδοσης E-fluids για χρήση στην πίστα. Αλλά η γνώση που αποκτάμε από αυτή τη διαδικασία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να συμβάλλει στην ανάπτυξη των εμπορικών προϊόντων μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας να είμαστε η κορυφαία εταιρεία κινητικότητας, ευρέως φάσματος, στον κόσμο».

Δείτε σχετικό βίντεο:

abb_img