GAC Van Life Concept: Το αυτόνομο Van του μέλλοντος

Η κινέζικη GAC παρουσίασε το Van Life Concept, ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Van παντός εδάφους, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες από το μέλλον.

Η κατηγορία των Van είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ξεχωριστός από μία μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν ευρυχωρία στις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, τα Van είναι τα οχήματα που έχουν άμεση σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές, μιας και χρησιμεύουν και ως μέσο διαμονής. Ωστόσο, κάποιες εταιρείες όπως η GAC, έχουν πάει αρκετά βήματα παρακάτω, παρουσιάζοντας ιδιαίτερες δημιουργίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το GAC Van Life Concept.

Το κινέζικο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αποτελεί ένα ψηφιακό πρωτότυπο, το οποίο παρουσίασε η μάρκα στα πλαίσια του Design Week στο Μιλάνο. Ειδικότερα, είναι ένα μοντέλο, το οποίο μπορεί να σε πάει παντού αυτόνομα και οικολογικά, προσφέροντάς σου τεχνολογίες του μέλλοντος. Το Van Life Concept αποτελεί τη δεύτερη δημιουργία της σειράς «Car Culture» και είναι «τέκνο» του τμήματος R&D της μάρκας.

GAC Aion Hyper SSR: Κινέζικο ηλεκτρικό supercar 1.000 ίππων!

GAC Van Life Concept: Το αυτόνομο παντός εδάφους Van του μέλλοντος

To GAC Van Life Concept μπορεί να προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες

Εξωτερικά, διαθέτει τις κλασικές αναλογίες ενός Van, όμως έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, δηλώνοντας τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Το Van Life Concept διαθέτει κρύσταλλα περιμετρικά των επιβατών και σε ολόκληρη οροφή, αφήνοντας «καλυμμένο» τον πίσω χώρο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι φαρδιές οριζόντιες λωρίδες LED εμπρός και πίσω, που αναλαμβάνουν τη λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων. Επιπλέον, το πρωτότυπο όχημα διαθέτει συρόμενο καθιστικό από την μία πλευρά του αμαξώματος, συνδυάζοντας και το ανάλογο… φωτιστικό.

Στον εκτός δρόμου χαρακτήρα του συμβάλλουν σημαντικά οι φουτουριστικής σχεδίασης τροχοί, ιδιαίτερα αυξημένης διάστασης. Εκτός από το ειδικά διαμορφωμένο πέλμα των ελαστικών, οι τροχοί του μοντέλου διαθέτουν ειδικά αναδιπλούμενα πτερύγια. Έτσι, κάθε φορά που το μοντέλο είναι σε μία δύσβατη εκτός δρόμου διαδρομή, τα πτερύγια βγαίνουν από τον τροχό, προσφέροντας πρόσφυση στο όχημα.

GAC Space: Νέο όχημα υδρογόνου από την Κίνα

GAC Van Life Concept: Το αυτόνομο παντός εδάφους Van του μέλλοντος

Η «διαστημική» εικόνα έχει συνέχεια και στο εσωτερικό του GAC Van Life Concept, το οποίο ωστόσο είναι αυστηρά διθέσιο. Από την άλλη πλευρά, η πίσω καμπίνα προσφέρει διάφορες επιλογές διαμόρφωσης, προσφέροντας ακόμη και μία άνετη διανυκτέρευση. Προφανώς, το πρωτότυπο μοντέλο προσφέρει και ιδιαίτερες τεχνολογικές δυνατότητες. Κατά τη μη αυτόνομη οδήγηση, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα ξεχωριστής σχεδίασης τιμόνι, το οποίο ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων.

Μία από τις δυνατότητες, είναι το μαγνητικό πλαίσιο περιμετρικά της καμπίνας, το οποίο συνδυάζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης. Επιπλέον, εκεί μπορούν να κρεμάσουν διάφορα αντικείμενα, όπως τραπεζάκια, τσάντες ή ακόμη και μία αιώρα. Τέλος, μπροστά από το ταμπλό υπάρχει ένα ηλιακό πάνελ το οποίο συλλέγει ηλιακή ενέργεια, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική. Ωστόσο, εκτός από την αποθήκευση ρεύματος, το ηλιακό πάνελ μπορεί να χρησιμεύσει και στο ζέσταμα νερού.

Το τροχόσπιτο Romotow κυριολεκτικά… ξεδιπλώνεται!

GAC Van Life Concept: Το αυτόνομο παντός εδάφους Van του μέλλοντος

Με πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε κάθε τύπου εδάφους

Αρχικά, το GAC Van Life Concept διαθέτει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ειδικότερα, το εν λόγω σύστημα παίρνει ενέργεια από μπαταρίες επόμενης γενιάς, τεχνολογίας Solid State, οι οποίες του προσφέρουν αυξημένη αυτονομία. Μάλιστα, τα περισσότερα εξαρτήματα που το αποτελούν, είναι ανακυκλωμένα υλικά, όπως, αλουμίνιο, ανθρακόνημα και πλαστικό.

Όμως, εκεί που ξεχωρίζει το πρωτότυπο όχημα της GAC, είναι στα χαρακτηριστικά του συστήματος αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα, η σχεδίαση και η λειτουργία του, συμφωνούν και με τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα χρησιμοποιεί 4 αισθητήρες Lidar στην οροφή του, οι οποίοι ξεπροβάλλουν μόλις αυτό τεθεί σε λειτουργία.

Το DKM 2.0 φέρνει το μέλλον ένα βήμα πιο κοντά

GAC Van Life Concept: Το αυτόνομο παντός εδάφους Van του μέλλοντος

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της κινέζικης φίρμας, το λειτουργικό του συστήματος μπορεί να επεξεργαστεί ακόμα και τις θέσεις των αστεριών στον ουρανό. Έτσι, μπορεί να κινηθεί αυτόνομα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, με μεγάλη ακρίβεια.

Ωστόσο, το GAC Van Life Concept δεν αποτελεί ένα πρωτότυπο όχημα το οποίο θα «δει» το πράσινο φως της παραγωγής. Αντίθετα, η δημιουργία του προβάλλει την φαντασία των σχεδιαστών για τα οχήματα Van του μέλλοντος. Εμείς ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε τέτοιου είδους κατασκευές να γίνονται πραγματικότητα, μιας και μπορούν να προσφέρουν άνεση και περιπέτεια σε όποιον την αναζητά.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να απολαύσετε το GAC Van Life Concept να κινείται σε κάθε τύπο εδάφους:

Πηγή: carscoops.com

Editorial