Το τροχόσπιτο Romotow κυριολεκτικά… ξεδιπλώνεται!

Το Romotow Τ8 είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο τροχόσπιτο, το οποίο έχει την μαγική ικανότητα να ξεδιπλώνει τις… χάρες του!

Τα τροχόσπιτα έχουν την ικανότητα να προσφέρουν σχεδόν πάντα χαρούμενες αναμνήσεις, διότι στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια διακοπών. Αυτή τη χαρούμενη εικόνα τονώνει ακόμη περισσότερο το φουτουριστικό τροχόσπιτο Romotow Τ8, το οποίο δημιούργησε το νεοζηλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο W2.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Romotow Τ8 είναι ένας ειδικός μηχανισμός, ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα περιστροφής. Φυσικά, το στοιχείο αυτό δεν είναι για να του δώσει ευελιξία, αλλά για να προσφέρει περισσότερους χώρους στους χρήστες του. Αρχικά, η W2 παρουσίασε ψηφιακά το πρωτότυπο τροχόσπιτο το 2012 και το 2018 το έκανε πραγματικότητα.

Φυσικά, το μοντέλο συγκέντρωσε αρκετά βλέμματα, χάρη στον περιστρεφόμενο σχεδιασμό του. Ωστόσο, η περίεργη λογική του είχε δημιουργήσει σκέψεις αν θα έμπαινε ποτέ στην παραγωγή.  Όμως, 5 χρόνια αργότερα πήρε το πράσινο φως για την παραγωγή του, την οποία θα κάνει η ACM Motorhomes.

The Boulder: Ένα τροχόσπιτο… powerbank!

Το τροχόσπιτο Romotow… ξεδιπλώνεται!

Ο μηχανισμός του τροχόσπιτου Romotow Τ8 θυμίζει ένα… USB stick!

Το τροχόσπιτο των 9,3 μέτρων διαθέτει ένα σταθερό πλαίσιο και ένα μικρότερο, με το δεύτερο να αποτελεί την καμπίνα. Διαθέτει σύνδεση μεταξύ των δύο τμημάτων στην εμπρός πλευρά, με αποτέλεσμα να μπορεί να πραγματοποιήσει περιστροφή. Μάλιστα, για να καταφέρει να κινήσει τόσο βάρος, χρησιμοποιεί ένα αυτόματο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ένα «Γ», ώστε να προσφέρει περισσότερους χώρους στους… κατοίκους του. Αποτέλεσμα είναι μία ευμεγέθης βεράντα, στην οποία μπορεί ο χρήστης να τοποθετήσει ένα καθιστικό, απολαμβάνοντας τη θέα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν είναι χρήσιμο όλο αυτό το σκηνικό, όμως είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Stella Vita: Το ηλιακό τροχόσπιτο που σε ταξιδεύει για… ώρες!

Το τροχόσπιτο Romotow… ξεδιπλώνεται!

Πολυτελές εσωτερικό ανάλογο της τιμής απόκτησης.

Ο χώρος διαβίωσης του Romotow προσφέρει αρκετά περισσότερα από ότι το περιστρεφόμενο εξωτερικό του. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει ευρύχωρη και μοντέρνα σχεδίαση, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία. Επιπλέον, υπάρχει ένα μπάνιο με όλες τις ανέσεις, όπως νιπτήρας και ντουζιέρα.

Η μεγάλη κύρια κρεβατοκάμαρα προσφέρει είτε δύο μονά κρεβάτια, είτε ένα διπλό κρεβάτι. Επιπλέον, κατά παραγγελία, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ανυψούμενο διπλό κρεβάτι στο σαλόνι, αυξάνοντας τη χωρητικότητα σε 6 άτομα. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ηλεκτρικές συσκευές, τηλεοράσεις, σύστημα προβολής εξωτερικού χώρου και ηχοσύστημα πολλαπλών ζωνών.

Ένα νέο… τροχόσπιτο δια χειρός Airstream και Porsche

Για την τροφοδοσία ενέργειας σε όλα τα παραπάνω, καθώς και στο σύστημα περιστροφής, υπεύθυνη είναι μία μπαταρία λιθίου 200 Ah. Ωστόσο, αυτή είναι ικανή να διατηρήσει την ενέργειά της μέσω ηλιακών πάνελ στην οροφή, με ισχύ 395 W. Όσοι ονειρεύτηκαν τον εαυτό τους μέσα στο Romotow Τ8, δεν έχουν παρά να καταβάλουν το ποσό των… 246.000 ευρώ για να το αποκτήσουν.

Στα 2 παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε το Romotow Τ8 και να δείτε τον τρόπο με τον οποίο… ξεδιπλώνεται:

Editorial