Γερμανία: Απαγόρευση ηλεκτρικών scooter από τον Μάρτιο

Από σήμερα, τα ηλεκτρικά scooter στη Γερμανία δεν θα επιτρέπονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κυρίως στη Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα Μαρτίου, τα ηλεκτρικά scooter απαγορεύονται στα Μ.Μ.Μ της Γερμανίας, κυρίως στη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Θυμίζουμε, πως πριν από λίγες μέρες, μία νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Rheinbahn και η DVG. Η εν λόγω πρωτοβουλία απαγορεύει τη χρήση των ηλεκτρικών scooter στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα, σε λεωφορεία και τρένα.

Πλέον, και άλλες εταιρείες όπως KVB (Κολωνία), SWB (Βόννη), VRS (περιοχή Κολωνίας/Βόννης), DSW21 (Dortmund) και Ruhrbahn (Έσσεν) ακολουθούν το παράδειγμα των Rheinbahn και DVG.

Η FinDreams σχεδιάζει πιο ασφαλείς μπαταρίες για ηλεκτρικά σκούτερ

Εκρήξεις και πυρκαγιές σε Γερμανία και όχι μόνο

Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί μετά από συστάσεις των Γερμανικών Εταιρειών Μεταφορών (VDV), η οποία επεσήμανε τον κίνδυνο πυρκαγιάς και έκρηξης που ενέχουν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών scooter. Ειδικότερα, το VDV ανέλυσε περιστατικά πυρκαγιών και εκρήξεων σε οχήματα δημόσιας συγκοινωνίας σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη, κάτι που οδήγησε σε πιο αυστηρές κανονιστικές διατάξεις.

Γερμανία: «ΟΧΙ» ηλεκτρικά πατίνια σε Μ.Μ.Μ

Τα ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια επιτρέπονται κανονικά

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση των εν λόγω οχημάτων, τα pedelec, δηλαδή τα ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια και τα τετράτροχα οχήματα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα δεν επηρεάζονται από αυτές τις περιοριστικές θέσεις. Και αυτό διότι οι μπαταρίες τους πληρούν τις υψηλότερες τιμές ασφαλείας.

Η απαγόρευση αυτή στη Γερμανία αντικατοπτρίζει μια γενικότερη τάση σε πολλές πόλεις παγκοσμίως για ασφαλέστερη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως επίσης, και την ανάγκη για αυστηρότερες απαιτήσεις ασφαλείας.

Η χρήση των ηλεκτρικών σκουπιδιών ήταν προηγουμένως δημοφιλής λύση για τη μετακίνηση στις πόλεις. Ωστόσο, η αυξανόμενη επισήμανση των κινδύνων που έχει να κάνει με τη χρήση τους έχει σε αυτές τις αυστηρότερες περιοριστικές μετρήσεις.

BMW: Νέο ηλεκτρικό πατίνι με αναδιπλούμενη σχεδίαση

Ο διευθυντής επιχειρήσεων του DSW21, Ralf Habbes, τονίζει:

«Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι ορισμένοι επιβάτες παίρνουν τα ηλεκτρονικά σκούτερ μαζί τους στα οχήματά μας για να καλύψουν το υπόλοιπο ταξίδι τους. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν λογικό συνδυασμό τρόπων μεταφοράς φιλικών προς το κλίμα όσον αφορά τη μετάβαση στις μεταφορές.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για κραυγαλέους κινδύνους για την ασφάλεια, οι οποίοι αξιολογούνται ομοιόμορφα από όλους τους ειδικούς, πρέπει να θεσπίσουμε συνεπείς κανονισμούς προς το συμφέρον των επιβατών».

Πηγή: Electrive

 

abb_img