Γερμανία: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πρώτα σε πωλήσεις το 2023

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Γερμανία ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα κλασικά ποδήλατα για το 2023, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ.

Ακούστε το άρθρο

Το 2023 αποτέλεσε μια επιτυχημένη χρονιά για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Γερμανία, καθώς κατέκτησαν  την κορυφή των πωλήσεων για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά ποδήλατα πωλήθηκαν, ξεπερνώντας τα συμβατικά ποδήλατα χωρίς ηλεκτροκινητήρα που έφτασαν τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών ZIV, οι πωλήσεις το 2023 έχουν φτάσει σε επίπεδο «συγκρίσιμο με το έτος έκρηξης των ποδηλάτων 2020». Επιπλέον, ο αριθμός των ποδηλάτων στη Γερμανία σημείωσε αύξηση ρεκόρ με 84 εκατομμύρια από τα 82,8 εκατομμύρια που ήταν το 2022. Από αυτά τα 11 εκατομμύρια ήταν ηλεκτρικά.

Γερμανία: Απαγόρευση ηλεκτρικών scooter από τον Μάρτιο

Σαρώνουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Γερμανία

Η αξία των πωλήσεων για τα ηλεκτρικά ποδήλατα ανήλθε συνολικά σε 7,06 δισεκατομμύρια ευρώ. Το προηγούμενο έτος η αξία ήταν στα 7,36 δισεκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε πως το 2019, πριν από την πανδημία, ήταν μόλις 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Να τονίσουμε πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι πιο ακριβά από τα κλασικά, καθώς έχουν μέση τιμή περίπου 2.950 ευρώ. Ωστόσο, συνεχίζουν να κερδίζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Γερμανία: «ΟΧΙ» ηλεκτρικά πατίνια σε Μ.Μ.Μ

Τέλος, η αυξημένη δημοτικότητα των ποδηλάτων και των ηλεκτρονικών ποδηλάτων φαίνεται να συνεχίζει και στο μέλλον. Η ένωση της βιομηχανίας ποδηλάτων υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία δίνουν μεγάλη σημασία στην ποδηλασία και τα σχετικά προϊόντα. Παράλληλα, καλεί τους πολιτικούς να στηρίξουν αυτήν την τάση με κατάλληλα μέτρα.

Γερμανία: Τέλος η επιδότηση για ηλεκτρικά φορτηγά (;)

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ZIV, Burkhard Stork, δήλωσε:

«Τα δεδομένα της αγοράς που έχουμε δημοσιεύσει δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ποδηλασία και τα σχετικά προϊόντα στην καθημερινή ζωή και στον ελεύθερο χρόνο. Οι πολιτικοί θα πρέπει να συνεχίσουν να πλαισιώνουν αυτήν την τάση με κατάλληλα μέτρα».

 

abb_img