Για πρώτη φορά στον δρόμο, η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4

Μετά από μισό αιώνα η Lamborghini αναβιώνει τον θρύλο της Countach με ένα νέο υβριδικό supercar που αποδίδει 814 ίππους και θα παραχθεί σε 112 μονάδες.

Ακούστε το άρθρο

Η Lamborghini, όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, μετά από μισό αιώνα αναβίωσε ένα ιστορικό της μοντέλο για μία «τελευταία βόλτα», πριν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία περάσει ολοκληρωτικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Lamborghini Countach LPI 800-4 αποτίει φόρο τιμής στη διάσημη προκάτοχό της, η οποία κατασκευαζόταν από το 1974 έως το 1990, με τις χαρακτηριστικές γωνίες τις, το όμορφο πίσω μέρος της και τις ιδιαίτερες πόρτες της!

Για πρώτη φορά όμως από την αποκάλυψή της στο Pebble Beach στις 13 Αυγούστου 2021, η Lamborghini Countach LPI 800-4, βγήκε στο δρόμο.

Σε αυτήν την ειδική περίσταση, το ολοκαίνουργιο σούπερ σπορ αυτοκίνητο συνοδευόταν από δύο από τους σημαντικότερους προκατόχους του, το πρώτο Countach LP 400 και το τελευταίο Countach 25th Anniversary που παρήχθη. Το ντεμπούτο της, μαζί με τους δύο πρωταγωνιστές της ιστορικής συλλογής της εταιρείας, προσέφερε εξαιρετικές και πρωτόγνωρες εικόνες.

Τροφοδοτείται από κινητήρα V12 Lamborghini, απόδοσης 780 ίππων, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα 48 Volt

Το Countach LPI 800-4 παράγει συνολική ισχύ 814 ίππων. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12 Lamborghini 6,5 λίτρων, απόδοσης 780 ίππων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 48 Volt τοποθετημένο απευθείας στο κιβώτιο ταχυτήτων, ο οποίος παρέχει επιπλέον ισχύ 34 ίππων για άμεση απόκριση και αυξημένη απόδοση.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από έναν υπερπυκνωτή που παρέχει τρεις φορές περισσότερη ισχύ από μια μπαταρία ιόντων λιθίου ίσου βάρους.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μηχανολογική αρχιτεκτονική που ανέπτυξε η Lamborghini και είναι η μόνη ήπια-υβριδική τεχνολογία που εξασφαλίζει τόσο υψηλή απόδοση και διατηρεί τις ιδιότητες του V12.

Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς 814 ίππων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις, 0 -100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8”, 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6” και τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα.

Θα παραχθεί σε περιορισμένη έκδοση μόλις 112 μονάδων

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε περιορισμένη έκδοση μόλις 112 μονάδων, οι οποίες είχαν ήδη πουληθεί πριν από την παρουσίασή του. Ο αριθμός των μονάδων παραγωγής είναι μια αναφορά στο «LP 112», το όνομα του προγράμματος που χρησιμοποιήθηκε εσωτερικά κατά την ανάπτυξη της πρώτης Lamborghini Countach.

H Lamborghini Countach επιστρέφει μετά από μισό αιώνα και θα είναι υβριδική

Οι παραδόσεις του Countach LPI 800-4 θα ξεκινήσουν από το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε οδηγούς σε όλο τον κόσμο που θα έχουν το προνόμιο να οδηγήσουν ένα «κομμάτι» της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αναβαθμίστηκε για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

abb_img