Για το Nissan Ariya e-4ORCE όλα είναι δρόμος!

Το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE του Nissan Ariya ενισχύει την εμπιστοσύνη του οδηγού, προσφέροντας πρόσφυση ακόμη και σε παγωμένους δρόμους.

Συνδυάζοντας την εμπειρία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα, τα συστήματα τετρακίνησης και τις τεχνολογίες ελέγχου πλαισίου, το Nissan Ariya καταφέρνει και πάει παντού. Πιο συγκεκριμένα, το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει ένα καινοτόμο δίδυμο σύστημα κινητήρων με τεχνολογία e-4ORCE. Μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι να προσφέρει επιπλέον σιγουριά και υψηλού επιπέδου έλεγχο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Nissan e-4ORCE: Η «εξηλεκτρισμένη» τετρακίνηση

Βάζοντας το όχημα στην πίστα δοκιμών του Hokkaido στην Ιαπωνία, οι ειδικοί της Nissan δοκίμασαν το Ariya e-4ORCE σε αντίξοες χειμερινές συνθήκες. Χιονισμένοι και ολισθηροί δρόμοι δεν στέκονται εμπόδιο στο ηλεκτρικό μοντέλο, που προσφέρει μία εμπειρία απαλλαγμένη από στρες, για όλους τους επιβάτες.

Το σύστημα e-4ORCE του Nissan Ariya βάζει ψηλά τον πήχη

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αυστηρών δοκιμών, η ομάδα της Nissan αναλύει όλα τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, αυτά αφορούν την ταχύτητα, την επιτάχυνση, την κατευθυντικότητα και τον έλεγχο στις στροφές. Έτσι, η ιαπωνική εταιρεία δοκιμάζει πλήρως την εμπειρία του οδηγού και την άνεση των επιβατών, πριν το όχημα φθάσει στον ιδιοκτήτη του.

Nissan: Ηλεκτρικός Ταξιδιωτικός Οδηγός για μοναδικά ταξίδια

Για το Nissan Ariya e-4ORCE όλα είναι δρόμος!

Με αυτόν τον τρόπο, η Nissan ανεβάζει την ηλεκτροκίνητη τεχνολογία all-wheel-drive σε νέα υψηλά επίπεδα. Το e-4ORCE προσφέρει ισχυρή και ελεγχόμενη κίνηση με αστραπιαία απόκριση και ομαλή επιτάχυνση.

Παράλληλα, διασφαλίζει στον οδηγό, έλεγχο εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας, αφού μπορεί να ανταποκρίνεται με ταχύτητα 1/10000ού του δευτερολέπτου. Επιπλέον, προσφέρει άνεση στους επιβαίνοντες, ενώ προσδίδει στον οδηγό του ενθουσιασμό και συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τετρακίνητου ηλεκτρικού μοντέλου

Το Nissan Ariya e-4ORCE διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση των δύο ηλεκτρικών μοτέρ είναι 306 ίπποι και 600 Nm ροπής.

Nissan e-Power: Μία συναρπαστική εμπειρία

Προφανώς, οι επιδόσεις του ηλεκτρικού ιαπωνικού μοντέλου είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση «έρχονται» σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Στον τομέα της αυτονομίας, το Nissan Ariya στην τετρακίνητη έκδοση, μπορεί να προσφέρει έως και 500 χιλιόμετρα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μία «γεύση» σχετικά με τις δυνατότητες του Nissan Ariya, καθώς και του καινοτόμου συστήματος κίνησης e-4ORCE:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!