Το Audi RS Q e-tron έγραψε ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ 

Το πιο περίπλοκο αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Audi μέχρι σήμερα, πέρασε με επιτυχία το βάπτισμα του πυρός στο Ράλλυ Ντακάρ,

Το πιο περίπλοκο αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Audi μέχρι σήμερα, πέρασε με επιτυχία το βάπτισμα του πυρός στο Ράλλυ Ντακάρ. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στην κατηγορία T1 Ultimate για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Και τα τρία RS Q e-tron έφτασαν στη ράμπα του τερματισμού, στη Σαουδική Αραβία, στο πιο σκληρό ράλλυ εκτός δρόμου στον κόσμο.

Συνολικά, τα αγωνιστικά πρωτότυπα με ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα και μετατροπέα ενέργειας της Audi κάλυψαν περίπου 24.000 χιλιόμετρα στην έρημο. Αυτά είναι τα τριπλάσια από τα 8.700 χιλιόμετρα δοκιμών που είχε προλάβει να ολοκληρώσει η Audi πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η Audi κυριάρχησε στην κατηγορία T1 Ultimate για οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων

Τα πληρώματα της Audi κέρδισαν τέσσερις από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του αγώνα (δύο ο Carlos Sainz και από μία οι Stéphane Peterhansel και Mattias Ekström), με την πρώτη νίκη του Carlos Sainz να είναι μάλιστα η παρθενική νίκη ενός αγωνιστικού οχήματος με εναλλακτικό κινητήριο σύστημα σε αντίστοιχο αγώνα στην ιστορία, ενώ στις επιμέρους ειδικές διαδρομές βρέθηκαν στο βάθρο συνολικά 14 φορές.

Οι Mattias Ekström/Emil Bergkvist ήταν το πλήρωμα της ομάδας που τερμάτισε στην υψηλότερη θέση γενικής, στην 9η. Οι με τους Carlos Sainz/Lucas Cruz ακολούθησαν στη 12η και οι Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger στην 59η.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι ιθύνοντες της Audi δηλώνουν ξεκάθαρα ότι στην επόμενη διοργάνωση, το 2023, θα επιδιώξουν τη νίκη στον αγώνα.

Ο Stéphane Peterhansel, με 14 κατακτήσεις στο παλμαρέ του, τόσο με αυτοκίνητα όσο και με μοτοσυκλέτες δήλωσε :

«Έχω οδηγήσει πολλά είδη οχημάτων στην έρημο. Αλλά το Audi RS Q e-tron είναι απλά εντυπωσιακό. Η ηλεκτρική κίνηση με την εξαιρετική της ροπή ταιριάζει απόλυτα στο στυλ οδήγησης μου αλλά και σε κάθε τέτοιο αγώνα.»

Η Audi ξεκίνησε τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του προγράμματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της, από το 2012

Edouard Boulanger, Stéphane Peterhansel

Η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του προγράμματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της, ήδη από τους αγώνες αντοχής το 2012, περνώντας το “Vorsprung durch Technik” σε μία νέα εποχή.

Μετά το πρόγραμμα LMP με το υβριδικό σπορ αυτοκίνητο R18, η Audi ήταν ο πρώτος
κατασκευαστής από τη Γερμανία που διαγωνίστηκε στην αμιγώς ηλεκτρική σειρά αγώνων Formula E, από το ξεκίνημά της, τη σεζόν 2017/2018.

Με τέσσερις νίκες και συνολικά έντεκα θέσεις στο βάθρο, η Audi Sport ABT Schaeffler κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος των ομάδων μετά από δώδεκα αγώνες.

Η Audi και ο Carlos Sainz έγραψαν ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ 

Επόμενο βήμα στους φιλόδοξους στόχους της εταιρείας, η συμμετοχή της στο φετινό Ράλλυ Ντακάρ με ένα καινοτόμο πρωτότυπο. Ειδικότερα, αυτό θα έχει εναλλακτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με ηλεκτροκινητήρες, μπαταρία υψηλής τάσης και έναν μετατροπέα ενέργειας υψηλής απόδοσης.

Τέλος, στο μέλλον, οι αγώνες rally raid θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της δέσμευσης της Audi στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επιπλέον, η μάρκα ετοιμάζει την επιστροφή της στους κορυφαίους αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους οι 24 ώρες του Le Mans και της Daytona, επίσης με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!