Κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Αύξηση πωλήσεων 830% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας

Αύξηση πωλήσεων 830% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας

Τον Νοέμβριο του 2020 ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 8 φορές περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2019.

Σε ένα μήνα, η ελληνική αγορά απορρόφησε 340 μοντέλα τα οποία μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά, όταν τον ίδιο μήνα πέρυσι είχαν πωληθεί μόλις 40.

Σχετικά με το ποσοστό επί του συνόλου των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, αυτό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων ανέρχεται σε 4,45%, όταν τον ίδιο μήνα πέρυσι δεν ξεπερνούσε το 0,55%.

Πού οφείλεται η αύξηση

Βασική αιτία της αύξησης οφείλεται στην επιδότηση των οχημάτων του είδους, λόγω της έναρξης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Κάτι που προσφέρει έως 6.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά plug in υβριδικού.

Επιπλέον, η κρατική αυτή επιδότηση ώθησε του εισαγωγείς να προσφέρουν μια τεράστια γκάμα ηλεκτρικών μπαταρίας και plug in υβριδικών μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2019 στην αγορά διατίθεντο 29 μοντέλα, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός εκτινάχτηκε στα 69.

Το πρώτο ενδεκάμηνο του 2020 έχουν ταξινομηθεί συνολικά 1.445 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, με το best seller της κατηγορίας να ανήκει στη Volvo και να είναι το XC40 Plug in Hybrid.

Δεύτερο κατατάσσεται το αμιγώς ηλεκτρικό μπαταρίας Peugeot e-208, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ένα ακόμα plug in hybrid μοντέλο, το BMW X1.

abb_img
spot_img