Η Amazon στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση!

Στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η Amazon λανσάρει 5 νέα ηλεκτρικά βαρέα οχήματα.

Ακούστε το άρθρο

Η Amazon προχώρησε στην αντικατάσταση 5 φορτηγών HGV κινητήρων diesel, με 5 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά. Η συνολική παραγγελία αφορά 9 ηλεκτρικά HGV, τα οποία θα παραλάβει η εταιρεία έως το τέλος του 2022.

Ακόμη, τα εν λόγω φορτηγά θα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μάλιστα, κυκλοφορούν ήδη 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά.

Ηλεκτροκίνηση: Η DAT Hellas δίπλα στους eπαγγελματίες!

Τα νέα φορτηγά της Amazon

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά της Amazon έχουν βάρος 37 τόνους και ξεκινούν τις αποστολές τους από τα κέντρα διανομής στο Tilbury και το Milton Keynes. Επιπρόσθετα, η χρήση τους θα αποτρέψει την εκπομπή 170 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

H Amazon στοχεύει στην ολοκλήρωση του 50% των διανομών της με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2030. Οι εκπομπές, μάλιστα, των βαρέων φορτηγών προκαλούν το 16% των συνολικών εκπομπών άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

LG: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Η επένδυση, επομένως, της εταιρείας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρώτη επαφή της Amazon με ηλεκτρικά φορτηγά έγινε το 2020, κατά την παραγγελία της ηλεκτρικών φορτηγών από την Lion Electric στις ΗΠΑ. Τέλος, έχει πραγματοποιήσει δοκιμές με φορτηγά, τα οποία διαθέτουν κινητήρες υδρογόνου.

Τι δηλώνει ο Country Manager 

Ο John Boumphrey, Country Manager της Amazon UK, δήλωσε:

«Η Amazon είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο, η οποία έβγαλε ηλεκτρικά φορτηγά βαρέων εμπορευμάτων στο δρόμο. Δέσμευση μας, λοιπόν, είναι το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2040. Το 2040 αποτελεί, δηλαδή, ένα ορόσημο καθώς στοχεύουμε στην παράδοση περισσότερων παραγγελιών στους πελάτες χρησιμοποιώντας οχήματα μηδενικών εκπομπών».

Η Amazon θα αγοράζει χιλιάδες ηλεκτρικά Ram ProMaster κάθε χρόνο

Οι δηλώσεις του Διευθυντή της DAF Trucks

Ο Eelco van Veen, διευθυντής πωλήσεων στόλου της DAF Trucks δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το DAF CF Electric HGV στον στόλο της Amazon και στηρίζουμε τη δέσμευσή τους για το The Climate Pledge. Το ηλεκτρικό φορτηγό DAF CF αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στη βιομηχανία με στόχο τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα».

 

abb_img