Η Amazon θα αγοράζει χιλιάδες ηλεκτρικά Ram ProMaster κάθε χρόνο

Η Amazon θα αγοράζει χιλιάδες ηλεκτρικά φορτηγά Ram ProMaster, σε ετήσια βάση, για να πραγματοποιεί παραδόσεις, με εκκίνηση το έτος 2024.

Στην CES έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Stellantis, η Amazon, θα είναι ο πρώτος εμπορικός πελάτης για το νέο ηλεκτρικό όχημα Ram ProMaster της Stellantis που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Η Stellantis, με τη συμβολή της Amazon, σχεδίασε το όχημα με μοναδικά last mile delivery χαρακτηριστικά και η Amazon θα χρησιμοποιήσει τα οχήματα σε διαδρομές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βασιζόμενες στην τρέχουσα συνεργασία τους και ως μέρος της μακροπρόθεσμης συμφωνίας τους, η Stellantis και η Amazon θα βγάζουν χιλιάδες BEV ProMaster στο δρόμο κάθε χρόνο.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες της Amazon απαιτούνται πολλοί πάροχοι ηλεκτρικών οχημάτων για παραδόσεις

Η Amazon έχει ήδη αγοράσει χιλιάδες φορτηγά παράδοσης από τη Mercedes, τη Ford και τη Stellantis για τους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική. Παρόλο που έχει μερίδιο ιδιοκτησίας 20% στη Rivian και αναμένει να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης, η ανάγκη της για τέτοια οχήματα είναι τόσο μεγάλη που θα συνεχίσει να αγοράζει φορτηγά από παραδοσιακούς κατασκευαστές για να καλύψει τις ανάγκες για παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων πακέτων τα οποία παραδίδει καθημερινά από τις αποθήκες της.

Το επερχόμενο Ram ProMaster θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας όταν θα κάνει το ντεμπούτο του το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ως αντίπαλος για το E-Transit της Ford και το EDV της Rivian.

Η Stellantis δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο ηλεκτρικό φορτηγό αλλά αναμένεται να βασίζεται στο ενημερωμένο Ram ProMaster 2022 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Η Skroutz ενισχύει με ηλεκτρικά Nissan e-NV200 τον στόλο της

Σε μια δήλωση στο CNBC, ένας εκπρόσωπος της Amazon είπε ότι η συμφωνία Stellantis δεν επηρεάζει ωστόσο το υπάρχον συμβόλαιο της εταιρείας με τη Rivian. «Πάντα γνωρίζαμε ότι οι φιλόδοξοι στόχοι μας για τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητές μας θα απαιτούσαν πολλούς παρόχους ηλεκτρικών φορτηγών παράδοσης. Συνεχίζουμε να είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σχέση μας με τη Rivian.»

Οι μεγάλοι στόλοι που επικεντρώνονται στην ηλεκτροκίνηση και την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα δείχνουν ότι η επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει να συγκεντρώνει δυναμική.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!