Η Apple προσέλαβε τον πρώην CEO της Canoo, Ulrich Kranz

Η Apple προσέλαβε τον πρώην διευθυντή της BMW, Ulrich Kranz. Πρόσφατα, αυτός ήταν στην υπεύθυνος της Canoo για τη δημιουργία ηλεκτρικού οχήματος έως και τον Απρίλιο.

Ο Kranz, όπως ανέφερε για πρώτη φορά το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, πρόκειται να ηγηθεί του έργου δημιουργίας του αυτοκινήτου του τεχνολογικού γίγαντα μαζί με τον πρώην διευθυντή της Tesla Doug Field. Αυτό ενισχύει περαιτέρω τις ενδείξεις ότι η Apple θέλει πράγματι να εισέλθει στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης: Τα επικρατέστερα σενάρια για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Τον Δεκέμβριο του 2020, υπήρχαν αναφορές που έδειχναν ότι η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη μαζική αγορά έως το 2024.

Πριν από λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε επίσης ότι η Apple διαπραγματεύτηκε με τις κινεζικές εταιρείες CATL και BYD για να προμηθεύσει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα.

Apple 5

Η Apple επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Kranz. Ειδικότερα, η εταιρεία τεχνολογίας δεν παραχώρησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τίτλο του Γερμανού διευθυντή ή τις ακριβείς του αρμοδιότητες.

Ο Kranz ήταν επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW. Πριν από χρόνια βοήθησε στην παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου i3, καθώς και του υβριδικού σπορ αυτοκινήτου i8. Ο Kranz, ήταν επίσης πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος στη Canoo, αλλά εγκατέλειψε την εταιρεία στο τέλος Απριλίου.

Οι φήμες για τα σχέδια ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Apple υπάρχουν εδώ και χρόνια, αλλά ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως την πορεία και την εξέλιξη αυτής της δραστηριότητας.

Apple logo 3

Τι παίζει με το Apple Car;

Νωρίτερα φέτος, το Apple Car επέστρεψε ξανά σαν θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης. Υπήρχαν αναφορές ότι η Hyundai θα μπορούσε να γίνει συνεργάτης του τεχνολογικού γίγαντα. Μια δήλωση από την αυτοκινητοβιομηχανία που υποδηλώνει πιθανή συνεργασία την οποία αργότερα ανείρεσαν. Ένα μήνα αργότερα, έγινε αναφορά ότι η Apple ήταν στα πρόθυρα μιας συνεργασίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Kia.

Διαβάστε επίσης: Πόσο “πράσινα” είναι τελικά τα ηλεκτρικά οχήματα;

Η Apple κρατά μυστικά τα σχέδια της για το ηλεκτρικό όχημά της. Σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters από τον Δεκέμβριο, η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό επιβατικό όχημα με «πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας». Καθώς επίσης και με αυτοματοποιημένη τεχνολογία έως το 2024.

Εκτός από αυτό, κανείς δεν ξέρει πώς πραγματικά θα μοιάζει το αυτοκίνητο ή ποιος θα είναι ο κατασκευαστής.

abb_img
spot_img